Filmové události #17/23: Známe účastníky nové řady StarDance i logo letošního MFF Karlovy Vary

V trailerech se představili Transformers, Zaklínač nebo třeba Flash.

Jiří Bartoška odhalil program i vizuál 57. ročníku KVIFF. Představeni byli také soutěžící 12. řady StarDance. Uskutečnil se další koncert Filmové filharmonie. V Praze pak začalo natáčení třetí řady seriálu Kolo času. V traileru se představila třetí řada Zaklínače. HBO pak nabídlo spot k nové sezóně pořadu A jak to bylo dál…. Ukázku má i sedmé pokračování série Transfomers. Klip je tu také k prequelu ze světa Hunger Games. Trailer zveřejnili i tvůrci snímku The Flash. S ukázkou nezůstal pozadu ani Disneyho nejnovější animák Přání. Spot má i nejnovější snímek Taiky Waititi. A na závěr je tu klip ke krátkometrážnímu dramatu Strange Way of Life. V nových fotografiích se představilo sedmé pokračování Mission: Impossible. S prvními snímky se pochlubil i sequel Duny. Fotografie odhalily členy královské rodiny v šesté řadě Koruny. A novinky tu jsou i k filmu Wonka.

#17/23

Minulý týden byl započat ve velkém – na jeho začátku se konala první tisková konference k letošnímu Mezinárodnímu filmovému festivalu Karlovy Vary. Prezident festivalu spolu s organizátory odhalil vizuál 57. ročníku, jehož autory jsou Jakub Spurný a Aleš Najbrt, a střípky z programu. Zveřejněno bylo také, že herečka Daniela Kolářová převezme na slavnostním zakončení 57. ročníku Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

S tiskovou konferencí nezaháleli ani organizátoři pořadu StarDance, kteří představili soutěžící 12. řady. Z hvězd si na tanečním parketu zatančí snowboardistka Eva Adamczyková, její manžel herec Marek Adamczyk, herečka Ivana Chýlková, pekař a cukrář Josef Maršálek, herečka Darija Pavlovičová, kajakář Vavřinec Hradilek, vicemiss Iva Kubelková, herec David Prachař, zpěvačka Tereza Mašková a hudebník Richard Krajčo. Z profesionálů pak budou hvězdy učit tančit známé tváře z předchozích řad i pár nováčku, na parket se vrátí i Jan Tománek, který tančil ve čtyřech prvních řadách a v předchozích dvou působil jako porotce. Nová sezóna odstartuje 14. října.

O víkendu se uskutečnil koncert Filmové filharmonie. Koncert na téma fantasy proběhl ve dvou termínech – v sobotu 29. dubna a v neděli 30. dubna. Zazněly zde skladby ze snímku jako Zloba, Jak vycvičit draka 2, Fantastická zvířata, Letopisy Narnie, Pán prstenů, Hra o trůny nebo Piráti z Karibiku a další. Další vystoupení se uskuteční 11. června a bude na téma superhrdinové.

V Praze zase odstartovalo natáčení třetí řady úspěšného seriálu Kolo času z produkce studia Amazon. První dvě řady, které jsou k vidění na Amazon Prime Video, také vznikly v České republice. V ulicích Prahy tak můžete potkat hvězdy pořadu, mezi kterými je i herečka Rosamund Pike.

Uplynulý týden přinesl i opravdu mnoho trailerů. Jeden z nich představil třetí řadu seriálu Zaklínač. Jedná se o poslední sezónu, ve které se v titulní roli coby Geralt objeví Henry Cavill, v následující a finální řadě již hlavního protagonistu ztvární Liam Hemsworth. Nová sezóna Zaklínače bude k vidění na Netflixu již letos na podzim.

S ukázkou ke své druhé řadě pak přišel pořad A jak to bylo dál…, který sleduje osudy hrdinek seriálu Sex ve městě po téměř dvaceti letech. Carrie, Miranda a Charlotte se vrátí na obrazovky již letos v červnu, kdy začne HBO Max vysílat druhou sezónu pořadu.

V novém spotu se představilo i sedmé pokračování filmové série Transformers. Nový díl, který má navazovat na prequelový snímek Bumblebee, nese podtitul Probuzení monster, se odehrává v roce 1994 a utkají se v něm Maximálové, Predaconi a zemřelí roboti Teraconi.

Klip tu je i ke snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech. Prequel ze světa Hunger Games se zaměří na mladého prezidenta Coriolanuse Snowa, který se ocitá v roli mentora Lucy Gray Bairdové, dívčího zástupce chudého dvanáctého kraje v desátém ročníku Hladových herec. Snow a Lucy spolu však uzavřou tajné spojenectví a jejich závod s časem o přežití odhalí, kdo je nevinný zpěvný pták a kdo zrádný had, čekající na svou příležitost udeřit. Film se chystá do kin v polovině letošního října.

S trailerem nezahálelo ani studio DC, které představilo snímek The Flash. Ten se má zaměřovat na slavnou dějovou linku z komiksů nazvanou „The Flashpoint“, ve které Flash odkrývá paralelní světy. I proto se vedle Ezry Millera coby Flashe, objeví ve snímku hned několik Batmanů, konkrétně Ben Affleck nebo Michael Keaton. Snímek má naplánovanou premiéru na letošní červen.

Ukázka představila i nejnovější chystaný animák studia Disney Přání. Ten se zaměřuje na idealistickou 17letou dívku Ashu, které se jednoho dne splní přání. Jenže to s sebou vede nečekané následky a Asha se díky tomu vydává na velkolepé dobrodružství. Přání vstoupí do kin letos v listopadu.

Klip tu je i ke sportovní komedii Next Goals Wins. Jedná se o nový snímek režiséra a scenáristy Taika Waititi, který se inspiruje skutečným fotbalové reprezentace Americké Samoy, která na mistrovství světa ve fotbale utrpěla historicky největší porážku se skóre 31:0. V hlavní roli jako Thomas Rongen, který dostane těžký úkol postavit tým na nohy, ztvární Michael Fassbender.

Trailerové okénko pak uzavírá spot ke krátkometrážnímu snímku Strange Way of Life, za kterou stojí Pedro Almodóvar. V hlavních rolích, jako dva gay kovbojové, se zde pak objevují Pedro Pascal a Ethan Hawke. Film bude uveden v květnu na letošním festivalu v Cannes.

Skrze fotografie se pak představilo sedmé pokračování Mission: Impossible. Ve snímku nesoucím podtitul Odplata – První část se, kromě Toma Cruise, objeví Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Cary Elwes nebo Mark Gatiss a další.

Prvními snímky se pochlubil i druhý díl úspěšného sci-fi Duna. To bude mít opět hvězdné obsazení, které čítá jména jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken nebo Léa Seydoux. Premiéru má snímek naplánovanou na začátek listopadu 2023.

Do třetice tu pak máme i fotografie k chystané šesté řadě populárního seriálu Koruna. V nich tvůrci poprvé zveřejnili, jak budou v pořadu vypadat princ William a vévodkyně Kate. Šestá a finální sezóna pořadu by měla být k vidění na Netflixu již letos na podzim.

Na závěr tu pak máme i pár novinek ze CinemaConu. V rámci něj prý byla zveřejněna první ukázka filmu Wonka, který se má zaměřovat na cukráře Willyho Wonku předtím, než založil svou slavnou továrnu na čokoládu. Objevila se také novinka, že jednoho z Oompa Loompů ztvární Hugh Grant. Režisér Christopher Nolan pak v rámci CinemaConu zveřejnil nové fotografie a klip ke svému chystanému dramatu Oppenheimer.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací