Česká televize připravuje třináct seriálů, minisérií a filmů

Na televizní obrazovky zamíří minisérie s Rodenem, thriller s Ondřejem Sokolem i pokračování Labyrintu či První republiky.
 
 
Diváci České televize se v budoucnu rozhodně nudit nebudou. Generální ředitel Petr Dvořák s celou řadou tvůrců a herců představil třináct seriálů, minisérií a filmů, na kterých se pilně pracuje. Karel Roden a Aňa Geislerová se objeví v minisérii Princip slasti, která vzniká v česko-polsko-ukrajinské koprodukci. „Maciej Maciejewski přišel s tématem, které spojuje významná města tří postkomunistických zemí, Varšavu, Prahu a Oděsu, ve kterých se děj syrového kriminálního thrilleru odehrává,“ prozrazuje režisér Dariusz Jablonski.

Otcové, dcery a dva zdánlivě nesouvisející osudy se propojí v nové minisérii Stockholmský syndrom s Davidem Švehlíkem, Zuzanou Mauréry či Martinem Fingerem. Historický seriál z dvacátých let minulého století s Jaroslavem Pleslem, Jiřím Langmajerem a Evou Josefíkovou nám přiblíží Zločiny Velké Prahy. Dokonce si posvítíme na Zkázu Dejvického divadla prostřednictvím šestidílného televizního seriálu.

Chybět nebudou ani pokračování úspěšných projektů. Vrací se Hynek Čermák jako Major Kuneš v krimiseriálu Rapl 2. Již potřetí usedl na režisérské křeslo Jiří Strach, aby opět oživil divácky oblíbený seriál Labyrint. Historické kostýmy znovu oblékli herci ze seriálu První republika.

Krimi žánr opět přilákal režiséra Viktora Tauše, který svádí nerovný boj policie s drogovou mafií v seriálu Nelegál. Do městečka Prostějov se vrátí Strážmistr Topinka. „Tomáš se na mnoha případech střetne se slovenským kolegou, policistou Ostrým, kterého hraje Marek Geišberg. V něčem jsou si podobní, ale Ostrý je o něco dospělejší a je trochu militantní. Jejich spolupráce je střet dvou světů,“ říká Robert Mikluš, představitel hlavní role.

Dále se můžeme těšit na šestidílný seriál Sever, volnou adaptaci románu Jacka Londona Martin Eden pojmenovanou Veterán či třináctidílný seriál pro děti s Bolkem Polívkou Malí, velcí detektivové. V neposlední řadě na nás čeká napínavý thriller z raných devadesátek Rédl, jenž točí Jan Hřebejk s Ondřejem Sokolem.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, kde Česká televize, herci a tvůrci představili připravované projekty, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací