MFF Cinema Mundi přivezl do Brna Mádla, Šmídmajera, Ljubu Krbovou, ale i Karla Rodena

[singlepic id=1809 w=120 h=120 float=left]Cinema Mundi nabízí nejen skvělé filmy, ale umožňuje i setkání se slavnými osobnostmi.

 

V pátek 2. 3. 2012, den před slavnostním udílením prestižních filmových cen Český lev, zavítal na promítání Lidic v sále Břetislava Bakaly herec Karel Roden. Nepřijel sám a na pódiu se objevil s koproducentem Lidic Tomášem Vicanem.

[singlepic id=1873 w=320 h=240 float=right]Vican se podělil se strastmi, které vznik Lidic provázely. Velmi dlouho trvalo, než se našel někdo, kdo by tak velký film chtěl financovat. A to Lidice získaly i cenu za nerealizovaný scénář. Vše se zlomilo až úspěchem Bobulí.

Karel Roden působil před obecenstvem velmi uvolněným a „světáckým“ dojmem. Dokonce se strhla menší hádka, zda získá Českého lva za film Lidice. Během sobotního večera se potvrdilo, že Roden měl pravdu a z ocenění se radoval jeho kolega Vladimír Javorský.

Na hvězdu jeho formátu byl velmi skromný a na otázky týkající se Hollywoodu odpověděl, že není žádný „hollywoodský“ herec, že to z něj dělají jen média. Upřímně, kdo jiný z našich současných herců, má na kontě tolik zahraničních úspěšných snímků jako on? Ale uvedl, že za mořem jsou při natáčení více vidět peníze a o herce se pečlivěji starají. U nás se spíše řídí strategií, „Proč byste měl mít svůj karavan, když můžete stát venku“, řekl Roden.

Probíralo se i jeho setkání s Rowanem Atkinsonem při natáčení snímku Prázdniny pana Beana. Kde potvrdil, že pan Atkinson je hrozně milá a křehká osoba, která je vlastníkem určitého tiku, který se projevuje i v jeho scénkách. Proto [singlepic id=1874 w=320 h=240 float=left]je velmi těžké se při kontaktu s ním nesmát. 

Cinema Mundi ovšem hostila spoustu dalších známých českých tváří. V neděli při exkluzivní předpremiéře snímku Probudím se včera ve Velkém Špalíčku předcházela autogramiáda a beseda s režisérem Miloslavem Šmídmajerem a herci Jiřím Mádlem, Evou Josefíkovou, Ljubou Krbovou a Michaelem Foretem.

Všichni přítomní velmi ochotně odpovídali na otázky a navodili tak uvolněnou a velmi přátelskou atmosféru. Diváky v kinosále hned v úvodu pobavil Jiří Mádl, který zapojil do sítě kabel od „záhadného“ přístroje a dožadoval se zjištění, od čeho je. Dočkali jsme se i ožehavých otázek ohledně žen na jeho adresu. Mádl byl v odpovědi velmi upřímný: „Dneska nic moc určitě. Doma jsem si vyžádal topinky s česnekem a s vajíčkama a tabaskem.“[singlepic id=1872 w=320 h=240 float=right]

Mádl s Evou Josefíkouvou se svěřili s nejoblíbenější scénou a snažili se tak diváky navnadit na promítání filmu jejich „sexy tancem na diskotéce“. Zazněla i otázka ohledně cestování v čase, což je vlastně i hlavní zápletka komedie Probudím se včera. Zde se shodli režisér Šmídmajer s Mádlem, když se oba chtěli podívat do šedesátých let. Josefíková by preferovala První republiku a Ljuba Krbová se zasnila nad obdobím renesance.

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací