Dobrodružné drama Amundsen o nejznámějším polárním badateli bylo dotočeno

Film režiséra posledních Pirátů z Karibiku Espena Sandberga se natáčel v Praze.
 
 
Znáte Roalda Amundsena? Tento nejznámější polární badatel všech dob, který mimo jiné jako první dosáhl jižního pólu a stal se na začátku minulého století největším polárním objevitelem se již v roce 2019 objeví na velkém plátně.


V květnu totiž v Praze padla poslední klapka koprodukčního norsko-švédsko-českého snímku Amundsen, který režíruje Espen Sandberg (poslední Piráti z Karibiku či seriál Marco Polo). Natáčelo se nejen u nás, ale i na Islandu a v Norsku.

V roli Karla Feuchta, člena Amundsenovy posádky při výpravě na severní pól se představí Vojta Kotek. Scéna příjezdu Amundsenovy výpravy do Osla se natáčela na pražské náplavce, kde vznikla dekorace přístavu v Oslo. „Hraju Karla Feuchta, německého mechanika, který s Amundsenem absolvoval cestu na severní pól. Tady točíme příjezd naší výpravy do města, kde nás vítají nadšení obyvatelé. Natáčeli jsme ale i na Islandu, na což mám skvělé vzpomínky,“ prozradil Kotek.

Ve filmu si dále zahrají Pål Sverre Hagen (Roald Amundsen), Katherine Waterston (Bess Magids), Mads Sjøgård Pettersen (Helmer Hanssen), Ole Christoffer Ertvaag (Hjalmar Riiser-Larsen), Christian Rubeck (Leon Amundsen ), Trond Espen Seim (Fridtjof Nansen), Fridtjov Såheim (Hjalmar Johansen) a další.

Spokojený s natáčením v Čechách byl i režisér Espen Sandberg. „Bez velké podpory mezinárodního štábu by nebylo možné tak velký projekt natočit. Vizuální část tohoto filmu je velmi důležitá a je hlavně v rukou norského kameramana Påla Ulvika Roksetha, islandského architekta Karla Júlíussona a české kostýmní výtvarnice Michaely Horáčkové Hořejší,“ dodal Sandberg.

Premiéra filmu Amundsen je naplánovaná na rok 2019.

(Foto: archiv filmu Amundsen)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací