Filmové události #18/23: V traileru se představilo pokračování Duny i pixarovka Mezi živly

KVIFF má prvního hvězdného hosta.

Na MFF Karlovy Vary přijede Russell Crowe. Sequel Gladiátora má hereckou posilu. První trailer představil sequel k Duně. Spot nabídl i akčňák Gran Turismo. A klip tu je i ke spin-offu ze světa Živí mrtví. Animák Mezi živly má nový plakát. V uplynulém týdnu proběhly také letošní oslavy dne Star Wars.

#18/23

Už za necelé dva měsíce odstartuje 57. ročník MFF Karlovy Vary a organizátoři již odhalili prvního hvězdného hosta – je jím herec Russell Crowe. Ten převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Při této příležitosti uvede karlovarský festival historický dobrodružný snímek Petera Weira Master a Commander: Odvrácená strana světa. Crowe také vystoupí na zahajovacím koncertě se svou kapelou Indoor Garden Party, se kterou je v současnosti na turné.

Snímek, který bezesporu proslavil Russella Crowe nejvíce je Gladiátor, a právě k němu chystá režisér Ridley Scott sequel. Již bylo potvrzeno, že se ve snímku objeví Paul Mescal nebo Denzel Washington, v uplynulém týdnu k nim pak přibyli Pedro Pascal a Joseph Quinn.

Velmi očekávané je i pokračování Duny, které se představilo v prvním teaseru. Ten odhalil první náznaky příběhu i staré a nové postavy. Snímek opět nabídne hvězdné obsazení, objeví se zde herci jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken nebo Léa Seydoux. Duna: Část druhá má vstoupit do kin letos v listopadu.

S trailerem přišlo také sportovní drama Gran Turismo. Snímek, založeným na skutečném příběhu, sleduje mladé hráče videohry Gran Turismo, který díky svým dovednostem vyhrál soutěž Nissanu, aby se stal skutečným automobilovým závodníkem. Film má naplánovanou premiéru na letošní srpen.

Do třetice tu pak máme i ukázku k seriálu The Walking Dead: Dead City, který je přímo navazuje na seriál Živí mrtví. Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan) se tu vydávají hledat do ruin apokalypsou zničeného New Yorku syna Maggie, Hershela Juniora, který byl unesen. Šestidílná minisérie debutuje na AMC+ již 18. června.

A nová pixarovka pojmenovaná Mezi živly se pak představila v prvním plakátu. Ta se odehrává ve světě, kde žijí v míru zosobnění čtyř živlů – vzduch, země, voda a oheň a sleduje ohnivou Ember a pohodáře Wada. Ti společně postupně odhalují, kolik toho mají, i přes svoje prvotní rozdíly, společného.

Na závěr je pak také nutno zmínit, že v uplynulém týdnu proběhly oslavy dne Star Wars, který každoročně padá na 4. květen (anglicky May the 4th). Největší událostí tohoto dne, bylo udělení hvězdy na Hollywoodském chodníku slávy zemřelé herečce Carrie Fisher, která ve hvězdné sáze ztvárnila princeznu Leiu. Slavnostního ceremoniálu se účastnila její dcera, herečka Billie Lourde, i herec Mark Hamill, který se proslavil jako Luke Skywalker ze Star Wars.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací