MFF Praha – Febiofest 2019 nabídne šestnáct festivalových sekcí

Bude se i hodovat v rámci Culinary Cinema.
 
 
Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest se vrací. Letos se mohou diváci těšit již na 26. ročník, který slavnostně odstartuje ve čtvrtek 21. března 2019 v Obecním domě v Praze.
 

Probíhat bude až do 29. března 2019 v multikinech CineStar Anděl, CineStar Černý Most, v kině NFA Ponrepo a v Městské knihovně. Slavnostní zakončení je naplánováno na čtvrtek 28. března 2019, během kterého budou vyhlášeni vítězové sekcí Nová Evropa, Amnesty International Febiofest Award či soutěže I ty jsi filmařem.

Během devíti festivalových dnů budeme moci vybírat z více jak 150 filmů z šestnácti sekcí, jako je například soutěžní Nová Evropa, sekce Panorama, Central Park, Made in USA, Světla severu, Ozvěny Balkánu či Classics. Opomenuta nebude ani televizní a seriálová tvorba zařazena do skupiny TV now.

Ochuzeni nezůstaneme ani o netradiční zážitek propojující kinematografii s gastronomií – Culinary Cinema. Během víkendu 22. března do 24. března 2019 se budou servírovat filmy Tazzeka, Albert Adrià, génius v kuchyni, Velká žranice a lahodné menu kuchařů z Gourmet Academy Filipa Sajlera a Lukáše Čížka. S Velkou žranicí jim vypomůže Martin Staněk.

Do dění na 26. MFF Praha – Febiofest se můžete zapojit i vy, a to prostřednictvím soutěže I ty jsi filmařem. Krátké filmy či videa o délce 1 až 3 minuty natočené na téma šíření falešných a poplašných zpráv na internetu – fake news, hoax lze do soutěže posílat do 20. února 2019. Zasednout můžete i do poroty. I letos rozhodne o vítězi v sekci Nová Evropa veřejnost v čele s hvězdným porotcem. Uzávěrka přihlášek do poroty je 10. února 2019.

Co: 26. MFF Praha – Febiofest 

Kdy: 21. – 29. března 2019

Kde: v multikinech CineStar Anděl, CineStar Černý Most, v kině NFA Ponrepo a v Městské knihovně v Praze

Podrobnosti: febiofest.cz

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací