Temný rytíř povstal (2012)

Režie:
Premiéra v ČR: 26. 7. 2012 ()

Synopse: Hvězdnému mezinárodnímu obsazení filmu vévodí držitel Oskara Christian Bale („Fighter“), který se vrací ve dvojroli Bruce Wayna a Batmana. Ve filmu dále hrají Anne Hathaway v roli Seliny Kylen, Tom Hardy v roli Banea, držitelka Oskara Marion Cotillard („Edith Piaf“) v roli Mirandy Tate, a Joseph Gordon-Levitt v roli Johna Blakea.

Mezi představitele hlavních rolí ve filmu dále patří držitel Oskara Michael Caine („Pravidla moštárny“) v roli Alfreda, Gary Oldman v roli komisaře Gordona, a držitel Oskara Morgan Freeman („Million Dollar Baby“), který si zopakoval roli Luciuse Foxe.

Autorem scénáře je Christopher Nolan a Jonathan Nolan, a to podle námětu Christophera Nolana a Davida S. Goyera. Producenty filmu jsou Emma Thomas, Christopher Nolan a Charles Roven, kteří se již jako tým podíleli i na filmech „Batman začíná“ a „Temný rytíř“. Výkonnými producenty jsou Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy a Thomas Tull, koproducentem byl Jordan Goldberg. Film představuje postavy, které se objevují v komiksech publikovaných vydavatelstvím DC Comics. Batmana vytvořil Bon Kane.

Recenze:
Dokáži si představit spoustu možných námitek především vůči závěrečné části – kvůli již zmíněnému přehnanému tempu, občasným nesmyslům, soap operovým odhalením a akčním klišé se zásahem na poslední chvíli. Všechno to svědčí o věčné škodě – Nolan nevěnoval scénáři stejnou péči jako své režii, herci svým rolím, nebo Hans Zimmer dech beroucí hudbě. Součtem všech vad na kráse pro mne závěr nové řady zůstává jejím nejslabším článkem. Sice stojí vysoko mezi komiksovými filmy, jenže zdaleka nepřekvapil tak, jako jeho předchůdce.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací