Divný, zlý a zvrácený aneb filmová přehlídka zmaru, úzkosti a bizarních vizí v Bio Oku

Tři večery a šest znepokojujících snímků.
 
 
Nudí vás filmy natočené podle osvědčené šablony? Máte chuď vidět díla, která se vymykají uznávaným estetickým normám, záměrně matou a znejišťují diváka a vyvádí ho za komfortní zónu? Filmová přehlídka zmaru, úzkosti a bizarních vizí Divný, zlý a zvrácený přináší tři filmové večery v Bio Oku, během kterých bude uvedeno šest znepokojujících snímků: To je jen vítr (2012), Mustang (2015), Borgman (2013), Post Tenebras Lux (2012), Fízlové, hajzlové (2013) a Klip (2012).

“Film není určený k tomu, aby jen bavil, ale i k tomu, aby ukázal svět z úhlu, ze kterého ho nechceme vidět. Má nás vystrčit z komfortní zóny, trknout a podusit. A právě takové filmy jsme vybrali z portfolia Artcamu, distributora, který se rizika odmítnutí nikdy nebál a ani v budoucnu bát nebude,” vysvětluje Vít Schmarc, dramaturg Artcam Films.

Sobotní podvečer okoření hodinová komentovaná přednáška filmových kritiků Aleše Stuchlého, Víta Schmarce a Kamila Fily “Fila, Stuchlý, Schmarc uvádějí: Divný, zlý a zvrácený”. “Několik filmových ukázek, které divák jen tak nevymaže z hlavy, doplníme o náš nevkusný komentář,” říká Aleš Stuchlý. 
 
Co: 1. ročník přehlídky zmaru, úzkosti a bizarních filmových vizí Divný, zlý a zvrácený 

Kdy: 31. ledna – 2. února 2019

Kde: Bio Oko

Podrobnosti: artcam.cz/dzz
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací