La Película nabídne Penélope Cruz, filmy ověnčené cenami a výlet do Peru

Čtrnáctý ročník festivalu pro milovníky španělské kinematografie La Película je tady.
 
 
A jak pořadatelé slibují, je zase o něco lepší než v předchozích letech. Mezi 19. a 26. únorem nám v Praze, Brně, Ostravě a Hradci Králové představí snímky, které se ve své domovině dočkaly jak mimořádné přízně kritiků, tak nevídaného diváckého zájmu. A na co konkrétně se můžeme těšit?

Stejně jako španělské tapas, různorodé jednohubky, můžeme i na festivalu La Película okusit nejrůznější žánry, filmy nové a starší, zábavné či dramatické. Zhlédnout můžeme hned dva filmy oscarových režisérů, Cuarónovu Romu, která má našlápnuto na pěknou sbírku ocenění, a thriller Asghara Farhadiho Všichni to vědí. V něm se představí partneři Penélope Cruz a Javier Bardem v roli dávných milenců, kteří v malé vesničce řeší rodinnou tragédii. Komedie Šampióni získala ocenění Goya za nejlepší film a vypráví o basketbalovém družstvu složeném z mentálně postižených dospělých. Hned sedm sošek Goya si odneslo strhující Království, které odkrývá principy korupce a řeší tak poměrně univerzální téma dnešní doby, palčivé nejen pro španělské diváky.

Letošní výběr zaměřený na osobnosti vzdává hold režisérce Pilar Miró, která měla významný vliv na španělskou kinematografii. Nabídne snímky jako Tvé jméno mi zamořilo sny nebo Zahradníkův pes. Specialitou letošní La Películy bude výběr pěti peruánských filmů, které se zabývají peruánskou historií i problémy současné společnosti, jako je střet starších generací s globalizací a nezadržitelně se měnícím světem okolo.

Co: 14. Festival španělského filmu La Película

Kdy a kde:

Praha 19. ― 24. února 2019 Světozor
Ostrava 20. ― 22. února 2019 Minikino
Brno 21. ― 23. února 2019 Univerzitní kino Scala
Hradec Králové 25. ― 26. února 2019 Bio Central

 
Podrobnosti: lapelicula.cz
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací