Norman Lovett zavítá na největší český festival sci-fi filmů Future Gate

Festival zahájí snímek Lajko: Cikán ve vesmíru. Vidět budeme moci i původní Godzillu.
 
 

Od 27. února do 3. března 2019 ovládne pražské kino Lucerna a Galerii Lucerna již šestý ročník festivalu sci-fi snímků Future Gate, který nabídne nejen výběr oceňovaných novinek populárního žánru, ale připomene i oblíbené klasiky. Těšit se můžeme i na řadu dokumentů a spoustu atraktivních hostů v čele s Normanem Lovettem, kterého všichni známe ze seriálu Červený trpaslík.

„Šestý ročník festivalu Future Gate dá divákům možnost srovnání několika filmových vizí, podoby budoucnosti naší planety, od těch katastrofických až po ty pozitivnější. Našim letošním cílem je totiž motivovat k zamyšlení a upozornit na aktuální i budoucí problémy životního prostředí. Téma budoucnosti životního prostředí bude rezonovat napříč filmy i doprovodným programem,“ říká pořadatel festivalu Filip Schauer.

Maďarskou černou komedii Lajko: Cigán ve vesmíru, která festival i zahájí, přijede do Prahy osobně představit režisér Balázs Lengyel. Dále se můžeme těšit například na kanadský psychologický sci-fi thriller Freaks o superhrdinech, celovečerní filmový debut Prospektor režisérů Christophera Caldwella a Zeeka Earla, mistrovské dílo režiséra Andrewa Niccola sci-fi thriller Gattaca či původní Godzillu z roku 1954.

Fanoušky kultovního seriálu Červený trpaslík potěší maraton první série. V sobotu 2. března ho ve 14:00 osobně uvede nezapomenutelná tvář Hollyho (Norman Lovett), centrální počítač kosmické lodi s IQ 6000.

Připraven je i bohatý doprovodný program, jehož největší část se uskuteční o víkendu 2. – 3. března v Paláci Lucerna. Vyzkoušet si budete moci například výrobu elektřiny pomocí solárních panelů, sestavit satelit z plechovky nebo ušít vlastní originální oděv ze starého textilu. Pobavit se budeme moci i s roboty z Lega, létáním s drony či únikovou hrou. Mnoho poznání nabídne workshop Kurta van der Basche týkající se přípravy storyboardů.
  
Co: Festival sci-fi filmů Future Gate 2019

Kde: Kino a Galerie Lucerna v Praze

Kdy: 27. únor – 3. březen 2019

Podrobnosti: futuregate.cz

Další města: Brno (6. – 10. březen 2019, Kino NoArt, Hvězdárna a planetárium Brno), Plzeň (13. – 14. březen 2019, Depo2015) a Šumperk (16. březen 2019, Kino Oko)
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací