Týdny norské literatury nabídne setkání s Martou Breen či Rogerem Pihlem

Prožijte norské dobrodružství v knihově a ověřte své znalosti norské kultury pub kvízem.
 
S jarem přichází do Prahy a Brna Týden norské literatury, který pořádá Skandinávský dům.

V rámci pražského programu se můžeme těšit na setkání s humoristou Rogerem Pihlem a Janem Jíchou, a to během literární besedy Humor v (norské) literatuře. Během tohoto večerního setkání norský velvyslanec Robert Kvile pokřtí brožuru Současná norská literatura. Popovídat si se svými fanoušky na téma Neohrožené ženy v komiksu přijede i komiksová autorka Marta Breen.

Těšit se můžeme i na dvě filmové adaptace, a to snímky Uchvácen ženou a Kompanie Orheim, jež se promítají v kině Evald. Dokonce dostaneme možnost potrápit své mozkové závity a ověřit své znalosti norské kultury prostřednictvím norského pub kvízu. Skandinávský dům nezapomíná ani na děti. V dětském oddělení Městské knihovny na kluky a holky čeká dobrodružná pátrací hra.

I Brno přivítá dva vzácné hosty. Pozvání přijali spisovatel Roger Pihl a světoznámý antropolog Thomas Hylland Eriksen. Chybět nebude ani již zmíněný pub kvíz. Navíc, prostřednictvím gastronomicko-literární akce Eat&Read Norwegian budeme moci ochutnat norskou kulturu hned více smysly zároveň.
 
Co: Týdny norské literatury

Kde: Praha, Brno

Kdy: 11. března – 4. dubna 2019

Podrobnosti a program: skandinavskydum.cz
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací