Drama Skleněný pokoj uvedli Carice van Houten, Roland Møller, Karel Roden i spisovatel Simon Mawer

Po premiéře v Brně se konalo slavnostní promítání česko-slovenského dramatu i v Praze.
 
 
Snímek Skleněný pokoj nás zavede do legendární vily Tugendhat na kopci nad Brnem, kde se odehrává milostný příběh inspirovaný dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu. Film natočil režisér Julius Ševčík na motivy knihy anglického spisovatele Simona Mawera. Skleněný pokoj se navíc pyšní i hvězdným mezinárodním obsazením v čele s Hannou Alström, Karlem Rodenem, Carice van Houten či Rolandem Møllerem.

Velkolepá slavnostní premiéra se konala téměř ve stínu vily Tugendhat, a to v brněnském Univerzitním kině Scala. Do Brna zamířila bohatá herecká delegace i mnoho vzácných hostů. Filmoví fanoušci, jenž přihlíželi dění na červeném koberci tak mohli na vlastní oči spatřit Vladimíra Polívku s maminkou Chantal Poullain, Janu Plodkovou, Martina Hofmanna, Alexandru Borbély či rozkošné dětské herce. Pozvání přijal i autor knižní předlohy, a to Simon Mawer. Chybět nemohl ani režisér Julius Ševčík a producent Rudolf Biermann, který pozvané i osobně vítal.

Všichni přihlížející se samozřejmě těšili na nejvěhlasnější trojici. Karel Roden, hrající architekta Von Abta, se vřele přivítal s Rudolfem Biermannem a dal si s ním před fotostěnou malého panáčka na zahřátí. Roland Møller, jenž ztvárnil konstruktéra Stahla, dorazil do kina s výbornou náladou, a to i přesto, že se mu nepodařilo uvázat motýlka. A jak se říká, to nejlepší nakonec. Hvězda seriálu Hra o trůny Carice van Houten, která propůjčila svoji tvář a charisma Haně, se zdravila s fanoušky a rozdala i několik autogramů. Celá delegace poté usedla v sále, kde si vychutnala projekci spolu s ostatními diváky.

Přinášíme vám i krátké video z brněnské slavnostní premiéry, které naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Hned druhý den se konala i slavnostní pražská premiéra v megaplexu Cinema City Chodov. Pozvání na projekci přijala celá řada hostů. Na návštěvu vily Tugendhat prostřednictvím filmu se vydali Alexander Hemala, Josef Dvořák, Denisa Nesvačilová, Petr Kutheil s tanečnicí Markétou Šandovou, Beata Rajská, Nella Boudová, Genny Ciatti, Josef Kůrka, Vlastina Kounická Svátková a mnoho dalších.

Pořadatelé si pro všechny přítomné připravili překvapení, a to v podobě malé herecké a tvůrčí delegace. Film v sále osobně uvedl režisér Julius Ševčík, producent Rudolf Biermann, spisovatel Simon Mawer a dánský herec Roland Møller, který opět hýřil dobrou náladou.

Jak to na slavnostních premiérách vypadalo, se můžete podívat i ve fotogaleriích na našem Facebook profilu – premiéra v Brně a premiéra v Praze.

Slavnostní premiéra Brno 12. března 2019

Slavnostní premiéra Praha 13. března 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací