Den vítězství nabídne filmy Želary, Valkýra, Ro(c)k podvraťáků či Copak je to za vojáka…

Zvolíte romantické drama s Aňou Geislerovou, komedii s Karlem Rodenem, válečný thriller s Tomem Cruisem nebo hudební krimi komedii s Kotkem a Mádlem?
 
 
Ve středu 8. května 2019 se oslavuje Den vítězství. Většina obchodů a obchodních center hlásí zavřeno, tudíž se budeme muset zaměstnat jinak. Počasí je sice v aktuálních dnech nepředvídatelné, ale televizní program už je dán dopředu. Na jaké filmy se budeme moci podívat? Televizní stanice nám umožní strávit večer ve společnosti komediálních i dramatických snímků a tuzemských i světových hereckých hvězd, jako jsou Aňa Geislerová, György Cserhalmi, Jiří Langmajer, Karel Roden, Tom Cruise, Bill Nighy či Jiří Mádl a Vojtěch Kotek.

Želary

(ČT1, 20:00)

Romantické drama Želary nás přenese do čtyřicátých let 20. století a seznámí nás s mladou zdravotní sestrou Eliškou (Aňa Geislerová), která má milostný poměr s chirurgem Richardem (Ivan Trojan). Když Richard přes noc zmizí do ilegality (je zapojen do domácího odboje), musí se ukrýt i Eliška. Pod novým jménem Hana odjíždí s pacientem Jozou (György Cserhalmi) do horské vesničky. Jako horalova žena je donucena žít uprostřed divoké přírody, kde se zastavil čas, po boku prakticky cizího muže. Česko-slovensko-rakouský snímek nabízí krásnou, ale drsnou přírodu, nelítostné praktiky doby okupace a protektorátu i silný milostný příběh.

Film se pyšní i několika oceněními, a to Českým lvem za Nejlepší zvuk a Aňa Geislerová soškou za svůj výkon v hlavní roli. Želary byly dokonce nominovány na Academy Awards v kategorii Zahraniční film.

(Foto: Total HelpArt T.H.A.)

Copak je to za vojáka…

(Prima, 20:15)

Československou pohodovou komedii Copak je to za vojáka… z roku 1987 zná téměř každý. Ústředních rolí se chopili Jiří Langmajer a Karel Roden. Langmajer hraje svobodníka Koubu jenž má slabost pro ženy a je ochoten pro jejich přízeň učinit doslova psí kusy. Roden ztvárnil jeho nadřízeného, který ho nemá rád.
I když si diváci v drtivé většině tuto komedii z prostředí vojny oblíbili, Karel Roden prozradil, že tato role nepatří k jeho oblíbeným. Podobně jako ta ze série filmů o básnících.

(Foto: Archiv TV Prima)

Valkýra

(Prima MAX, 20:00)

Letošní sváteční večer nabídne i troch toho hollywoodského lesku, jež nám naservíruje režisér Bryan Singer prostřednictvím válečného historického dramatu Valkýra. V hlavní roli plukovníka Clause von Stauffenberga uvidíme Toma Cruise, který stál v čele rozsáhlého protinacistického spiknutí. Cílem této akce měla být likvidace Adolfa Hitlera a odstavení jeho nejvěrnějších spolupracovníků od moci. Jak Operace Valkýra dopadla, přibližuje napínavý, hvězdně obsazený film. Dalších rolích se chopili Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Carice van Houten, Eddie Izzard, Jamie Parker, Tom Hollander a další.

(Foto: MGM)

Ro(c)k podvraťáků

(Nova Cinema, 20:00)

Komediální, hudební i krimi žánr v sobě snoubí snímek Karla Janáka Ro(c)k podvraťáků. Režisér a scénárista (Snowboarďáci a Rafťáci) sáhl po osvědčené dvojce Jiří Mádl a Vojtěch Kotek, kteří tentokrát nebudou brázdit horské svahy ani sjíždět řeky, ale promění se v mladé muzikanty a amatérské gangstery. Již sehranou hereckou dvojici doplní Martin Písařík, Václav Postránecký, Klára Jandová, Jan Hrušínský, Pavel Rímský, Tereza Voříšková a další.

(Foto: Falcon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací