59. Zlín Film Festival promítl 145 soutěžních filmů, vyhlásil vítěze a ocenil Karla Gotta

I přes nepřízeň počasí festival navštívilo přes 110 000 diváků.
 
 
O víkendu byl dovršen již 59. ročník Zlín Film Festivalu. Letošní rok se nesl ve znamení tématu Objevuj & poznávej, což se promítlo nejen na promítaných filmech a doprovodném programu, ale i slavnostním vyhlášení, kde bylo nejednou vzpomínáno na českého novináře a cestovatele Miroslava Zikmunda. Sošku si odnesl i zpěvák Karel Gott.

Hlavním bodem slavnostního večera bylo předání cen všem vítězným filmům, hercům a tvůrců. Zlatý střevíček v kategorii Nejlepší hraný film pro děti získal snímek Nezapomenutelné léto s Tess a jako nejlepší hraný film pro mládež byl oceněn počin Malé velké lži. Český animovaný snímek Pod mrakem bodoval v kategorii Nejlepší krátký animovaný film. Nejvíce se dařilo německému filmu Rocca mění svět, který se radoval ze čtyř cenných trofejí (Zvláštní cena poroty a nestatutární poroty, Cena dětské poroty za nejlepší celovečerní film pro děti a Cena města Zlína). Poprvé se udělilo i nové ocenění v kategorii evropských debutů. Cena Karla Zemana – zvláštní cena poroty za vizuální ztvárnění filmu tentokrát putovala do rukou režiséra Erika Schmitta za snímek Cleo cestuje v čase.

Zlatou tečku (doslova zlatou) si nechali organizátoři 59. ZFF na samý závěr večera. Zlatý střevíček za vynikající interpretaci písní v českých filmech získal Karel Gott. Legendární zpěvák přijel do Zlína příjemně naladěn a po zhlédnutí sestřihu jeho nejznámějších filmových melodií byl Karel Gott nejen dojat, ale překvapivě a s úsměvem pronesl: „Jak vždycky říkám, že jsem to nečekal, tak po této sestřihlé směsi musím říct, že jsem to čekal.“

Jak to na galavečeru a slavnostním zakončení Zlín Film Festivalu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Už teď se můžeme těšit na další setkání se Zlín Film Festivalem. Již za pár dnů začínají Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu. Filmové projekce a doprovodný program v Mikulově je naplánovaný od 7. do 11. června 2019. Organizátoři navíc oznámili i datum jubilejního 60. ročníku, který se bude konat od 29. května do neděle 6. června 2020.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací