Muzikál aneb Cesty ke štěstí je úzce spjat s rodinou Dany Morávkové a Petra Maláska

Muzikál Starci na chmelu z 60. let minulého století v moderním podání.
 
 
K létu bezesporu patří hudba, tanec, zpěv a pro mladší ročníky i táborová soustředění. To vše se nám snaží poskytnout tanečně-hudební film Muzikál aneb Cesty ke štěstí, který budeme moci zhlédnout na televizních obrazovkách. V rolích studentů se představí celá řada herců a hereček mladé generace. S filmem je navíc úzce propojena jedna umělecká rodina, jejíž stopa sahá až do roku 1964.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí nás zavede na letní soustředění třídy pražské konzervatoře, kteří dostanou za úkol jako absolventské představení nazkoušet klasický český muzikál Starci na chmelu. Mladí herci z tohoto výběru nejsou nejdříve příliš nadšeni, což se ale pochopitelně v průběhu filmu změní.

Na muzikálu pracovali manželé Dana Morávková a Petr Malásek. Známá herečka, moderátorka a bývalá krasobruslařka stojí za choreografií, která propojuje původní čísla s prvky klasického tance, street dance, hip-hopu či pohybového divadla. Český klavírista a hudební skladatel Petr Malásek je podepsán pod hudbou k snímku. Zvolit Maláska byla bezesporu sázka na jistotu, protože tento umělec se nejen podílel na desítkách českých filmů, ale má k muzikálu i osobní vztah, protože hudbu k původním Starcům na chmelu napsal jeho otec Jiří Malásek.

Režisérka Slobodanka Radun do filmu obsadila nejen ostřílené a zkušené herce a herečky, jako jsou Vica Kerekes, Roman Vojtek, Martin Písařík, Jiří Korn, Václav Kopta či Josef Laufer, ale samozřejmě do rolí studentů a studentek spoustu mladých a v té době neokoukaných tváří. Na place se tak potkali například Anna Fialová (vnučka Karla Fialy, Limonádový Joe), Vladimír Polívka či Adam Mišík. Tato trojice později předvedla své taneční a pěvecké umění v televizních a divadelních soutěžích, jako jsou Tvoje tvář má známý hlas, StarDance …když hvězdy tančí a Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha.

(Foto: Lumiere Film) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací