Harvey Keitel a Stellan Skarsgaard v prvním traileru válečného dramatu Nabarvené ptáče

Natáčení černobílého snímku zabralo sto natáčecích dnů během šestnácti měsíců.
 
 
Film Nabarvené ptáče režiséra, scénáristy a producenta Václava Marhoula nebude pro každého, což naznačuje i první trailer a slova samotných tvůrců, kteří snímek označují přívlastky jako „dlouhý, těžký, kontroverzní, černobílý, velmi drahý a moc se v něm nemluví“. Prostřednictvím první ukázky do našich uší pronikne především dech dětského herce Petra Kotlára z Českého Krumlova.

Válečné drama Nabarvené ptáče přináší příběh malého chlapce, kterého rodiče posílají k tetě na venkov, aby ho uchránili před masovým vyhlazováním Židů. Po brzké smrti tety se malý hrdina musí vydat na cestu a sám se protloukat nebezpečným světem. Pro dětského herce Petra Kotlára bylo toto natáčení jeho první zkušeností před kamerou.

Snímek se pyšní hvězdným mezinárodním obsazením. V dalších rolích se představí Stellan Skarsgaard (Mamma Mia! Here We Go Again, Avengers, Piráti z Karibiku), Udo Kier (Dogville, Armageddon, Blade), Julian Sands (Muži, kteří nenávidí ženy, Dannyho parťáci 3), Barry Peppe, Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Alexej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová, Martin Nahálka, Jitka Čvančarová, Petr Vaněk, Filip Kaňkovský, Milan Šimáček, Michaela Doležalová, Zdeněk Pecha, Radim Fiala či Pavel Kříž.

Natáčení probíhalo v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině. Štáb během sto natáčecích dnů v rámci šestnácti měsíců navštívil celkem 43 lokací. Distribuční premiéra je naplánovaná na 12. září 2019.

(Úvodní foto: Nabarvené ptáče, Jakub Čech)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací