Česká komedie Perfect Days z roku 2011 získala tři nominace na Českého lva

Ivana Chýlková se předvede v prádle i roztomilé kočičí čepici.
 
 
Režisérka a scénáristka Alice Nellis má na kontě již mnoho filmů úspěšných jak u diváků, tak u kritiků. Na svém kontě má již deset nominací na Českého lva za režii nebo scénář. Za televizní seriál Pustina si dokonce cennou sošku v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál odnesla. Sobotní večer budeme moci strávit ve společnosti počinu z dílny Alice Nellis, a to romantické komedie Perfect Days.

Romantická komedie vznikla podle divadelní hry Liz Lochheadové. Hlavní role čtyřiačtyřicetileté Eriky se chopila Ivana Chýlková. Erika se rozhodne, že odmítne předstírat, že je šťastná a po zpackané oslavě narozenin se rozhodne, pořídit si dítě. Do plánu se s vervou pustí, ale vše nejde tak, jak by si představovala. Herečka proto oblékla celou řadu kostýmů, a to od svůdných nočních košilek a krajkových kompletů, po pletenou čepičku s kočičími fousky a oušky.

Vedle Chýlkové ve filmu vidíme i spoustu dalších oblíbených herců, a to Zuzanu Bydžovskou (bývalou švagrovou), Boba Klepla (bývalý manžel), Vojtu Kotka (mladičký barman) a mnoho dalších. Jednu z nejvýraznějších rolí tu hraje Ondřej Sokol, ztvárňující homosexuálního kamaráda Richarda.

Snímek jsme před lety mohli vidět i na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, kde se promítal v sekci České filmy 2011–2012. Úspěšné tažení v kinech bylo završeno několika nominacemi na ocenění, a to Český lev (Ivana Chýlková – Hlavní herečka, Zuzana Bydžovská – Vedlejší herečka a Ondřej Sokol – Vedlejší herec) a Ceny české filmové kritiky (Ondřej Sokol – Vedlejší herec).

(Foto: Bontonfilm) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací