Filmové události #24/19: Víme, kdo se chystá do Karlových Varů, a s kým se Češi utkají v Monte Carlu

Týden festivalových novinek.
 
 
Do Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se chystá například Julianne Moore nebo Casey Affleck. Česká delegace zase pojede na Televizní festival v Monte Carlu. Na druhé straně tu pak máme nový plakát k pokračování Spider-Mana. A sequel k Ledovému království nabídl nejen plakát, ale i první trailer. V oficiální ukázce se předvedl i horor Doktor Spánek. Krátký klip pak nabídly i Stranger Things. Keanu Reeves se zase představí v Cyberpunku. Na závěr tu pak máme vítěze MasterChef Česko.

#24/19

Na 54. ročník MFF Karlovy Vary přijedou hosté jako je Julianne Moore, Patricia Clarkson, Billy Crudup či Casey Affleck, který se vrací po dvou letech. Moore společně s Crudupem a režisérem Bartem Freundlichem uvedou hned první večer zahajovací snímek Po svatbě. Držitelka Oscara Julianne Moore navíc převezme Křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii, v rámci slavnostního zakončení pak převezme tutéž cenu i Patricia Clarkson. Ta pak přijede se svým snímkem Řidičský průkaz. Do Varů se pak vrací Casey Affleck, který zde představí svůj film Světlo mého života, který nejen napsal, režíroval, produkoval, ale zahrál si v něm i hlavní mužskou roli. Samotný festival pak odstartuje již 28. června a potrvá do 6. července.

Naopak česká delegace sestávající se z Marthy Issové, Kláry Melíškové a Václava Neužila zamíří na Televizní festival v Monte Carlu. Potkají se zde například s herci jako jsou Michael Douglas, Hugh Grant, Jessica Alba nebo Patricia Arquette. Mezi dramaty je nominovaná Dukla 61 s Issovou v hlavní roli, ta se utká s pořady jako American Crime Story, Útěk z vězení v Dannemoře či Skandál po anglicku. Melíšková a Neužil pak zastoupí Dabing street, nominovaný v komediální sekci. Šanci uspět pak má i česko-německý seriál Ponorka. Akce, trvající pět dní, pak odstartovala v pátek 14. a potrvá až do úterý 18. června.

Posuňme se však dále od festivalů. Spider-Man: Daleko od domova nabídnul nový plakát k očekávanému snímku. Na fotografii může kromě ostatních památek vidět i pražský Karlův most, což je milý odkaz na to, že se zde má příběh částečně odehrávat. Do kin pak Spider-Man přiřítí již za zhruba dva týdny, začátkem července.

Spider-Man však není jediné pokračování, který se pochlubil novinkami. Druhý díl úspěšné Disney animované pohádky Ledové království totiž nabídlo první plakát i ucelený trailer. Ten nabídnul něco málo z tajemstvími zahaleného příběhu. V kinech pak bude snímek k vidění koncem listopadu.

A do třetice všeho dobrého tu máme i třetí sequel. Tentokráte se však jedná o horor Doktor Spánek, který navazuje na ikonické Osvícení s Jackem Nicholsonem. Ústředním hrdinou je zde Danny Torrance, již dospělý syn Nicholsonovy postavy. Toho ve snímku ztvární skotský rodák Ewan McGregor. Do kin se pak tento horor chystá tematicky na Halloween.

Co se týče klipů, tak krátký spot nabídnul i seriál Stranger Things. Ten se zaměřuje na postavy Steva a Dustina a je v zásadě i menším promo na Coca-Cola. Celá třetí řada Stranger Things pak bude na Netflixu vypuštěna na americký svátek 4. července.

Nyní přesuneme na chvíli naši pozornost na jednoho sympatického herce. Není jím nikdo jiný, než Keanu Reeves. Ten je v poslední době centrem veškerých debat na internetu. Dokonce se říká, že internet prožívá tzv. „Keanussance.“ Nejprve studio Pixar sdílelo krátké video s Reevesem namlouvajícím hlas jedné z nových postav v široce očekávaném animáku Toy Story 4 a reakce na to byly valné. Ne dlouho poté bylo oznámeno, že je Reeves jednou z postav v chystané hře Cyberpunk 2077. A internet se nemohl nabažit tohoto kanadského rodáka.

Na závěr tu máme zprávu z domova. Uplynulý týden nám totiž přinesl vítěze letošního ročníku pořadu MasrterChef Česko. Je jím sedmnáctiletá studentka obchodní akademie Kristína Němčková. Ta si odnesla titul nejlepšího amatérského kuchaře a půl milionu korun. Ve finále porazila dvaadvacetiletého Honzu a pětadvacetiletou Leu.

(Foto: TV Nova)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací