Letní lásky, moderní saláty či dobrodružství nejen na čtyřech kolech na stránkách červnových knižních novinek

Láska, sex, pátrání, historie, ohrožené druhy i první čtení a první krůčky …
 
 
Červen je obdobím, kdy se připravujeme na prázdniny či zasloužené dovolené. Co si ale přibalit do kufru či batůžku na čtení? Aktuální novinky od Albatros Media a.s. přináší hned několik možností. A začneme letními láskami. Vztahy, sexem i ženským světem nás provede Libka Safr v knize Lásky, vrásky, bublinky. Romantické dobrodružství nabídne love story Až vysvitne slunce. Milovníci zvířat určitě ocení dětskou naučnou knihu Ohrožená zvířata. Opomínat by se neměla ani mateřská láska. Tu můžeme zaznamenat prostřednictvím publikace Disney – Můj první deníček. Léto bez dobrodružství si nelze představit. Kluky a holky nadchne Správná pětka na záhadném vrchu spisovatelky Enid Blytonové či Alea – dívka moře: Kouzlo Vodních panen (pro začínající čtenáře). Pro náctileté tu je fantasy Protivníci Marissy Meyerové. Dospělí čtenáři mohou sáhnout po historické próze Velká vlaková loupež. O naši pozornost zabojuje i historie motosportu na stránkách Legendy naší silnice. Aby se nám hezky četla, posilnit se budeme moci výtečnou pochoutkou připravenou s pomocí moderní kuchařky Saláty ze Svatojánu.

Protivníci

Autor: Marissa Meyerová

Anotace:

„Pokračování superhrdinské trilogie Renegáti od oblíbené autorky.“

Ve městě Gatlon City pokračuje nesmiřitelný boj mezi Renegáty a Anarchisty. Nejenže disponují výjimečnými schopnostmi, ale podařilo se jim vyvinout nebezpečnou tajnou zbraň a hrozí, že svět, který doposud znali, spěje k zániku. V turbulentní politické situaci i Nova a Adrian začínají silně zpochybňovat vlastní ideje i city a hranice mezi dobrem a zlem se pomalu stírá. Vše směruje k velké válce, která může všechno změnit. Podaří se ji odvrátit?

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, román, fantasy pro děti

Počet stran: 432

Rozměry: 140×208 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 03. 06. 2019

Legendy naší silnice

Autor: Aleš Sirný

Anotace:

„Mezera, Břetislav Enge, Polák, Vojtěch, Adámek, Tomáš Enge a další – seznamte se s těmi, kteří tvořili a nadále utvářejí historii našeho motorsportu.“

Touha po rychlosti, po úspěchu, umění nikdy se nevzdávat i snaha o dosažení dokonalosti. To vše spojuje našich sedmnáct legend, které, ať už na dráze či mimo ni, psali historii okruhových závodů a zanechali výraznou českou stopu i na nejvýznamnějších motoristických podnicích. Díky osobitým příběhům, autentickým rozhovorům, a fotografiím z osobních archivů závodníků i předních fotografů, je tato kniha ojedinělým počinem – seznámíte se s životními osudy i kariérami a nahlédnete za oponu velkých závodů.

Cena: 499 Kč

Žánr: sport & tuning

Počet stran: 232

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 03. 06. 2019

Velká vlaková loupež

Autor: Michael Crichton

Anotace:

„Příběh jednoho z největších zločinů v dějinách.“

Edward Pierce se ve viktoriánském Londýně s lehkostí sobě vlastní dokáže pohybovat jak mezi společenskou elitou, tak mezi zločinci. Jednoho dne přijde s plánem na loupež století – chce ukrást hromadu přísně střeženého zlata z jedoucího vlaku. Aby se k ní ovšem dostal, potřebuje nejdříve získat čtyři klíče od zdánlivě nedobytných trezorů. Začíná tak příběh plný důmyslného plánování a zvratů… Kniha vznikla na základě skutečné události z roku 1855.

Cena: 349 Kč

Žánr: historická próza, román, světová beletrie, dobrodružství

Počet stran: 272

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 03. 06. 2019

Lásky, vrásky, bublinky

Autor: Libka Safr

Anotace:

„Buďte dámy, milé dámy!“

Libka Safr už ví, že hledání prince na bílém koni sakra bolí. I proto si založila blog, aby se ve svých povídkách a fejetonech otevřeně podělila o pocity, které se dostaví, když vám je třicet nebo máte čtyřicítku na krku. V jejích historkách se mísí humor se sarkastickými postřehy a autorka v nich nešetří nikoho, ani sebe. Zamýšlí se nad vztahy, sexem i ženským světem, a hlavně odpovídá svým čtenářkám na otázku: proč se tohle všechno děje?

Cena: 249 Kč

Žánr: čtení pro ženy, humor

Počet stran: 208

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 06. 06. 2019

Až vysvitne slunce

Autor: Debbie Macomber

Anotace:

„Příběh o síle přátelství a nových začátcích“

Annie Marlowová se po tragické události stěhuje do letního domku na severním pobřeží Pacifiku, kam jako dítě jezdívala s rodiči. V prázdninové oblasti si brzy najde přátele, dokonce prožívá milostné dobrodružství se záhadným umělcem a postupně se zotavuje. Když pak přijde nečekaná příležitost, Annie musí učinit obtížné rozhodnutí – vydat se vstříc novým začátkům, nebo zůstat na místě, které si získalo její srdce?

Cena: 239 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 376

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 06. 06. 2019

Disney – Můj první deníček

Autor: kolektiv

Anotace:

„Zaznamenejte všechny důležité chvíle!“

Tato půvabná knížka vám pomůže zachytit všechny krásné okamžiky spojené s vaším děťátkem. V deníčku uchováte vzpomínky, zážitky, důležité chvíle i fotky od prvního dne, kdy jste zjistili, že přijde na svět, až do jeho třech let. Knížku doplňují roztomilé obrázky oblíbených postaviček ze známých filmů Walta Disneye.

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, interaktivní knihy

Počet stran: 40

Rozměry: 240×255 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 10. 06. 2019

Saláty ze Svatojánu

Autor: Eva Francová

Anotace:

„Skvělé saláty od Kuchařky ze Svatojánu“

Saláty jsou jako procházka pestrobarevnou zahradou chutí. Na jaře se v nich objeví první jarní divoké bylinky a v létě zase čerstvé okurky a rajčata. S podzimem přijde úroda dýní, řepy, zelí a ořechů. V zimě můžeme dělat saláty z brambor nebo luštěnin. Na stole bychom je ale měli mít každý den.

Cena: 329 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 200

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 13. 06. 2019

Alea – dívka moře: Kouzlo Vodních panen (pro začínající čtenáře)

Autor: Tanya Stewnerová

Anotace:

„Příběh o Alee, dívce moře, napsaný na míru začínajícím čtenářům!“

Příběh o Alee, dívce moře, napsaný na míru začínajícím čtenářům! Sammy se během noci na moři ztratí a nikdo neví, kde je mu konec. Alea, Ben a Lennox se ho vydávají hledat do magického podvodního světa, jehož dřívější krása pomalu vadne. Když na dně oceánu najdou mezi plastovým odpadem Sammyho kameru, začnou si dělat velké starosti. Kde chlapec vězí a co se mu mohlo stát?

Cena: 199 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí, fantasy pro děti

Počet stran: 64

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 13. 06. 2019

Správná pětka na záhadném vrchu

Autor: Enid Blytonová

Anotace:

„Prázdninové dobrodružství se vším všudy!“

Kopec, který svým tvarem připomíná klobouk, a proto dostal jméno Buřinka, je plný záhad a tajemství. Podaří se Pětce odhalit, proč se v jeskyni ozývají strašidelné zvuky, proč z malého letiště pod Buřinkou startují letadla v noci uprostřed bouřky a co se děje na motýlí farmě?

Cena: 199 Kč

Žánr: detektivka pro děti

Počet stran: 148

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 17. 06. 2019

Ohrožená zvířata

Autor: Pavla Hanáčková

Anotace:

„Poznejte ohrožená zvířata, rostliny i místa a naučte se, jak přírodu chránit!“

Podívejte se kolem sebe. Taky jste si všimli poházeny´ch odpadků, chřadnoucích stromů a rostlin? Nezdá se vám, že některé obyvatele vidíte čím dál méně? Není divu – my, lidé, jsme to přírodě totiž pěkně zavařili. Dokonce tak, že některá zvířata budeme brzy znát jen z obrázků. Lidí přiby´vá a přírody uby´vá. Pomozte přírodě a čtěte! Dozvíte se, jaká místa, zvířata i rostliny jsou v ohrožení a jak jim můžete pomoci.

Cena: 199 Kč

Žánr: další dětské naučné knihy

Počet stran: 36

Rozměry: 215×280 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 24. 06. 2019

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací