Mladý režisér a scénárista Lun Sevnik uvede v sekci První podání na 54. MFF Karlovy Vary svůj film Hra

Mentorem deseti studentů a absolventů se letos stane Syllas Tzoumerkas.
 
 
V rámci 54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary představí deset taletovaných mladých tvůrců své projekty. Za podpory European Film Promotion budeme moci zhlédnout krátké snímky i dvou držitelů studentského Oscara. Českou republiku zastoupí Lun Sevnik.

K MFF KV patří nejen již věhlasná jména tvůrců z celého světa, ale i objevování nových talentů. I ti nejznámější scénáristé a režiséři, jako jsou například Steven Spielberg, Martin Scorsese či Quentin Tarantino, stáli na startovní čáře a představovali svoje prvotní díla.

Se sekcí První podání se na festivalu potkáme od 30. června do 3. července. Během nabitého programu deset tvůrců představí své snímky veřejnosti a bude moci diskutovat s odborníky a médii. Mentorem letošní skupiny se stane řecký režisér a scénárista Syllas Tzoumerkas.

Českou republiku bude zastupovat Lun Sevnik (původem ze Slovinska), který do lázeňskho městečka přiveze svůj film Hra. Tento dvaadvacetimunutový kraťas nám představí šestnáctileté kamarády Borise a Huga, kteří založí video kanál s živým vysíláním, kde ohlásí, že v následující hodině spáchají sebevraždu. Dále přijedou Irfan Avdić z Bosny a Hercegoviny (Babiččin miláček), Anna Roller z Německa (Poslední děti ráje), István Kovács z Maďarska (Obléhání), Signe Birkova z Lotyšska (Říkali mu Chaos Bērziņš), Eileen Byrne z Lucemburska (Dotkni se mě), Gregor Valentovič ze Slovenské republiky (Kid), Jonatan Etzler ze Švédska (Připravte se), Jorge Cadena ze Švýcarska (Sestry) a Natalie Cubides-Brady z Velké Británie (Až za severním větrem).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací