Špunti na vodě: Hynek Čermák se potýkal s útokem komárů

„Podívejte se na řeku, nějaký de*** tam visí na větvi.“
 
 
Co se stane, když ženy a matky řeknou „dost“ a rozhodnou se užít si zaslouženého volna? O nezbedné ratolesti se musí postarat tatínci. S takovouto situací se museli vypořádat už i otcové ve filmu režisérky Marie Poledňákové z roku 1982 S tebou mě baví svět, který byl vyhlášený komedií století. Podobnou zápletku přináší i rodinná komedie Jiřího Chlumského Špunti na vodě. Tátové Hynek Čermák, Jiří Langmajer a Pavel Liška se během natáčení museli popasovat nejen se sedmi dětmi, ale i ledovou vodou a nelítostnými komáry.

Natáčení probíhalo v létě roku 2016 a herci si užili nejen spoustu zábavy, ale i obtíží. Hned z kraje filmování na herce Hynka Čermáka prakticky zaútočilo hejno komárů a vyřádilo se na něm tak, že musel zbytek natáčení absolvovat v tričku s dlouhým rukávem.

Jiří Langmajer byl na filmové situace vytrénován z domova. On sám je otec, tudíž spolupráce s dětmi se nebál. Navíc se otužuje, střídá sprchování teplou a studenou vodou, takže i na chladnou vodu v řece byl připraven. Prozradil ale, že i tak ho dlouhý pobyt v ledové vodě překvapil.

Na plátně proběhla i jedna velká premiéra. Dětský herec Filip Antonio se před kamerou poprvé setkal se svým bratrem Viktorem Antonio. Titulní píseň „Sázava“, která v komedii zazní, složil Michal Hrůza a nazpíval ji s herečkou a zpěvačkou Nelly Řehořovou, která si ve Špuntech na vodě zahrála jedno z dětí.

Maminky Anna Polívková a Tatiana Vilhelmová se rozhodnou stávkovat a vydají se na dámskou jízdu na kolech spolu s Janou Kvantikovou. Tatínkům Hynku Čermákovi, Jiřímu Langmajerovi a Pavlu Liškovi tak zhatí společný výlet, protože jim do péče svěří jejich sedm dětí. Pánové se ale rozhodnou, že i tak svoje plány nezmění a vyrazí na vodu i s drobotinou. Že toto rozhodnutí přinese spoustu vtipných a mnohdy i vyhrocených situací, je předem jasné.

(Foto: Fénix Film)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací