Filmové události #25/19: Hra o trůny i Avengers: Endgame si pro fanoušky připravili vzrušující novinky

A Netflix také nezůstal pozadu.
 
 
Začal se natáčet prequel k populární Hře o trůny. Snímek Avengers: Endgame zase bude znovu vypuštěn do kin s novými záběry i potitulkovými scénami. Konkurenční studio DC pak oznámilo, že se k nim přidal režisér J. J. Abrams. A náboženská skupina usiluje o zrušení seriálu Good Omens. Stranger Things na druhou stranu nabídly finální trailer. Čtvrté pokračování Příběhu hraček si pak vede obdivuhodně dobře u kritiků. Pixar dále chystá nový animák pojmenovaný Soul. Připravuje se i pokračování série Kingsman. Na závěr pak televize Nova představila svůj letní program.

#25/19

Seriálový prequel ke světově populární Hře o trůny, se podle informací od tvůrců, začal v uplynulém týdnu točit, a to v Belfastu v Severním Irsku, kde vznikala i notná část původního seriálu. Příběh se má odehrávat dávno před původním a dobře známým děním již zmíněné Hry o trůny. Obsazení pak čítá jména jako Naomi Watts, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Toby Regbo, Georgie Henley či Alex Sharp a mnozí další.

Obdobně, ne-li více, jsou populární marvelovky. Ta poslední, Avengers: Endgame, se díky věrným fanouškům stala druhým nejvýdělečnějším snímkem vůbec. V současnosti jí dělí jen pár desítek miliónů dolarů od překonání Avataru, který sedí na první příčce. Tvůrci se tak rozhodli, že 28. června film tzv. „znovu vypustí“ do kin a nabídnou divákům nové, dříve neviděné, scény, a dokonce i nějakou tu potitulkovku.  

(Foto: Avengers: Endgame, Avatar)

Konkurenční studio DC pak oznámilo, že do svého týmu přidalo režiséra J. J. Abramse. Ten shodou okolností ještě donedávna pracoval ruku v ruce se studiem Disney, které vlastní i Marvel. Podle informací, by Abramsova role v DC a studiu WarnerMedia mohla být podobná, jako ta, kterou u Marvelu zastává Kevin Feige. To by potenciálně znamenalo, že by Abrams dohlížel nad veškerým děním ve světě DC superhrdinů.

V posledních dnech se také internetem šíří poměrně humoristická zpráva, která dosáhla nečekaných obrátek. Začalo to tím, že tisíce věřících z náboženské skupiny chtěli po Netflixu, aby zrušil seriál Good Omens, který však patří stanici Amazon. Ta pak na oplátku nabídla, že zruší pořad stanice Netflix, Stranger Things.

Seriál nabídl Stranger Things svůj finální trailer k blížící se třetí řadě. V ukázce vidíme oblíbené dětské i dospělé postavy. V nové řadě pak do obsazení přibyl Cary Elwes, coby místní starosta. Celá řada pak bude na Natflixu k vidění již za necelé dva týdny, tedy od 4. července.

Nový film chystá oscarový režisér Alfonso Cuarón. Zatím nepojmenovaný snímek bude mapovat život obyčejné rodiny v 70. letech minulého století, odehrávat se bude v Mexiku. Do země svého původu se Cuarón plánuje vrátit filmovat už letos na podzim.

Na druhou stranu očekávaný animák Toy Story 4 sbírá od kritiků samou chválu. V uplynulém týdnu měl světovou premiéru a ohlasy fanoušků i novinářů nemohou být pozitivnější. Na nechvalně známých Rotten Tomatoes má zatím 98 % a byl certifikovaný, že je „fresh“. A i když je už skoro všude snímek k vidění, tak u nás se chystá do kin až začátkem srpna.

(Foto: Toy Story 4)

Ve víru těchto dobrých zpráv, pak studio Pixar, které stojí i za Příběhem hraček, oznámilo, že chystá nový animák. Ten nese název Soul, a premiéru má plánovanou na rok 2020. Více detailů zatím známo.

Kromě toho se však chystá i nový díl filmové série Kingsman. Snímek s názvem The King’s Man má posloužit jako prequel k předchozím Kingsman: Tajná služba a Kingsman: Zlatý kruh. Příběh se má odehrávat v době založení této tajné organizace. Pro fanoušky to znamená, že tu již neuvidí postavy jako je Eggsy (Taron Egerton) či Harry Hart (Colin Firth). Podle dosavadních informací by se tu však měli objevit hvězdy jako Ralph Fiennes, Djimon Hounsou, Gemma Arterton, Aaron Taylor-Johnson, Matthew Goode či Charles Dance, premiéra je pak chystaná na únor příštího roku.

Na závěr pak zpráva z domácího prostředí. Televize Nova ohlásila svůj letní program. V parných prázdninových dnech tak nabídne například pořady jako Co na to Češi, Comback!, Kriminálka Anděl, Policie Modrava, premiérově pak uvede seriál Milenky přirovnávaný k Sexu ve městě. Z filmů se pak diváci mohou těšit na premiérové snímky jako Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Sebevražedný oddíl či Wonder Woman.

(Foto: TV Nova)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací