Julianne Moore převzala Křišťálový glóbus a spolu s Jiřím Bartoškou zahájila 54. MFF Karlovy Vary

3, 2, 1 … 54. MFF Karlovy Vary mají zelenou.
 
 
Chůze po červeném koberci, originální vystoupení, nová festivalová znělka, první předaný Křišťálový glóbus a první uvedení filmů, tak začal již 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který přináší devět dnů plných filmů a hvězdných hostů.

Vše začalo příjezdem významných hostů na červený koberec před hotelem Thermal. Mezi prvními, kteří vystoupili z přistaveného vozu, byl prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou Andreou a Marek Eben v doprovodu herečky Jitky Schneiderové a jejího manžela. Dále jsme na rudém běhounu mohli zahlédnout například Miroslava Donutila, Jaromíra Hanzlíka, Jenovéfu Bokovou s Martinem Složilem, Lenku Krobotovou, Hanu Vagnerovou, Aňu Geislerovou, Ester Geislerovou a mnohé další.

Přihlížející filmoví fanoušci se samozřejmě nejvíce těšili na hlavní hvězdu letošního ročníku MFF KV, a to na americkou herečku Julianne Moore, kterou ten večer čekalo hned několik příjemných povinností. Na slavnostním zahájení obdržela z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Usměvavá Moore byla nadšená nejen z ceny, ale i filmového festivalu: „Moc si vážím toho, že jsem tady a obzvlášť se svým manželem, který je mým partnerem v životě i v umění,“ dojala se herečka. Záhy poté ji na pódiu podpořili její manžel, režisér Bart Freundlich a herec Billy Crudup, aby společně uvedli drama Po svatbě (After the Wedding), které bylo i letošním zahajovacím snímkem.

První festivalový den uzavřel koncert, na kterém zazněly hity skupiny Beatles v podání Českého národního symfonického orchestru pod vedením dirigenta Carla Davise. Vstoupení uzavřel velkolepý ohňostroj, který odstartoval první festivalovou noc.

Jak to na slavnostním otevření 54. MFF Karlovy Vary vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem Facebook profilu a na krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací