Casey Affleck uvedl na MFF Karlovy Vary svůj film Světlo mého života

Řešila se i Amnestie s Aňou Geislerovou a Marie Terezie s Vojtou Kotkem a Stefanií Reinsperger.
 
 
Ve filmech se skrývá humor, napětí, akce, magické okamžiky či strach. K nejvyhledávanějším námětům ale samozřejmě patří silné příběhy, ke kterým se hrdě hlásí i snímky Amnestie, Marie Terezie či Světlo mého života. Všechny tři projekty na 54. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary osobně představili herci a tvůrci, jako jsou například Casey Affleck, Anna Pniowsky, Aňa Geislerová, Robert Dornhelm, Stefanie Reinsperger, Vojta Kotek a mnozí další.

Bezesporu z největší dálky přicestovala hollywoodská hvězda Casey Affleck. Sympatický herec se do Karlových Varů vrátil po dvou letech, aby zde osobně uvedl drama Světlo mého života (Light of My Life), pod kterým je podepsán nejen jako herec, ale i režisér a scénárista. Doprovod mu dělala jeho krásná partnerka Floriana Lima a mladičká Anna Pniowsky, která ve filmu hraje jednu z ústředních rolí. Poté, co se všichni tři prošli po červeném koberci, zamířili Casey a Anna do Velkého sálu hotelu Thermal, aby zde osobně Světlo mého života představili.

Dvojdílný TV film Marie Terezie, který jsme mohli vidět na České televizi v prvních dnech tohoto kalendářního roku, se dočká pokračování. Třetí a čtvrtý díl se právě točí a početná delegace dorazila na festival z Brna, kde vznikaly scény v Mahenově divadle. Do svých rolí se vrátili například Vojtěch Kotek, Zuzana Stivínová, Táňa Pauhofová a další. Marie-Luise Stockinger, představitelka Marie Terezie, byla nahrazena rakouskou herečkou Stefanií Reinsperger. Na režisérské křeslo opět usedl Robert Dornhelm. Všichni zmiňovaní herci a tvůrci, spolu s dalšími kolegy během besedy v Domě ČT prozradili nejen to, že příběh úzce navazuje na události posledního filmu, ale i to, že tropické teploty a těžké historické kostýmy i paruky nejsou ideální kombinací, protože proměňují natáčení v téměř adrenalinovou záležitost.

V neposlední řadě se řešilo drama Amnestie, které představili herci Aňa Geislerová a Marek Majeský, producent Jiří Konečný a zpěvačka Viki Olejárová. V rámci prezentace proběhla i projekce klipu Krylovy Pasážové revolty. Snímek zabývající se ožehavým tématem by měl do kin vstoupit 14. listopadu 2019. Natáčení probíhalo na autentických místech, jako jsou prostředí Leopoldova, věznice v Mladé Boleslavi, Národní divadlo nebo byt Václava Havla.

Jak to na uvedení filmu Světlo mého života, na besedě s herci a tvůrci Marie Terezie a na tiskové konferenci Amnestie vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu. Krátké video s příjezdem Caseyho Afflecka naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací