Rozhovor: Vojtěch Kotek o natáčení pokračování Marie Terezie a úskalích s parukou

Česká televize natáčí 3. a 4. díl historického dramatu Marie Terezie.
 
 
Pokud jste si oblíbili minisérii o životě Marie Terezie, určitě se rádi ponoříte do dalších dvou dílů, které aktuálně vznikají. Jednou z posledních lokací, kde se filmařský štáb objevil bylo Mahenovo divadlo v Brně. Krátkou přestávku v natáčecím plánu využila několikačlenná delegace, která zavítala na 54. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, kde pokračování představila.

Po besedě s fanoušky jsme si krátce popovídali s hercem Vojtěchem Kotkem, který se vrací v roli Františka Štěpána Lotrinského. Vojta nám prozradil nejen to, jestli jeho postava dostane více prostoru, ale i to, jak se mu sžívalo s novou představitelkou Marie Terezie. Rakouskou herečku Marii-Luisu Stockinger nahradila Stefanie Reinsperger. Herec se dokonce svěřil, která část historického kostýmu je pro něho v horkých parných dnech nejnepříjemnější.

Rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací