Patricia Clarkson uvedla film Řidičský průkaz a Juraj Jakubisko představil pokračování pohádky Perinbaba

Daly o sobě vědět i české filmy Hodinářův učeň a Přes prsty.
 
 
I když se 54. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary chýlí ke svému závěru, informací ze světa filmu neubývá. Dvě početné herecké delegace představily dva nové české filmy, které míří do našich kin již v srpnu, a to pohádku Hodinářův učeň a romantickou komedii Přes prsty. Juraj Jakubisko prozradil, jak pokračují přípravy na Perinbabě 2. Do lázeňského městečka dorazila zahraniční hvězda Patricia Clarkson.

Karlovy Vary rozzářily hned dvě sluníčka, a to nejen to na obloze, ale i Patricia Clarkson. Americká herečka všechny okouzlila nejen roztomilými kanárkově žlutými šaty, ale i kouzelným úsměvem a přátelskou náladou. Touto kombinací si podmanila jak všechny novináře na tiskové konferenci, tak i fanoušky, kteří na ni čekali před Městským divadlem KV, kde uvedla film Řidičský průkaz. Clarkson všem s nadšením mávala a rozdávala autogramy.

Neumíte si Vánoce představit bez legendární slovenské pohádky Perinbaba? Juraj Jakubisko připravuje pokračování, ve kterém pomocí digitálních triků ožije i původní Perinbaba s tváří italské herečky Giulietty Masina. Snímek se právě teď nachází v postprodukci, ale dle několika krátkých ukázek ze střižny na nás z plátna kin dýchne nejen malebná atmosféra původního příběhu, ale těšit se budeme moci i na rej v podání Dana Nekonečného či akční scény. Premiéra pohádky je zatím naplánovaná na 20. 2. 2020.

Letos v srpnu do kin dorazí dva nové české projekty. Již 15. srpna 2019 se budeme moci podívat na pohádku Hodinářův učeň, kterou do Varů přijela představit početná delegace v čele s režisérkou Jitkou Rudolfovou. Na tiskové konferenci nechyběli ani Viktor Preiss, Jana Plodková, Jaroslav Plesl, Václav Neužil ml., Michal Balcar či Jakub Žáček, kteří si pochvalovali přátelskou atmosféru na place a nádherné kostýmy.

Na terase hotelu Thermal vyrostla na několik desítek minut i pláž plná lehátek a míčů. V tomto tematickém prostředí totiž herci a tvůrci představili romantickou komedii Přes prsty. V režijní prvotině scénáristy Petra Kolečka se podíváme do beach volejbalového prostředí. Snímek nabídne nejen klasický humor Petra Kolečka, který si nebere servítky, ale i pot, romantiku a více či méně odhalená pozadí (mužská i ženská).

Jak to na setkání s Patriciou Clarkson a Jurajem Jakubiskem či představení filmů Hodinářův učeň a Přes prsty vypadalo, se můžete podívat i ve fotogaleriích na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací