Filmové události #27/19: Chystá se hraná Mulan i Malá mořská víla

Disneyho nikdy nekončící live action remaky se rozrůstají.
 
 
Nejprve však něco z domova, oficiálně skončil letošní ročník Filmového festivalu v Karlových Varech. Na druhou stranu je tu první trailer k Jumanji 2. S ukázkou přišla i krimi komedie Knives Out. Witcher zase nabídl první fotografie s Henrym Cavillem v hlavní roli. Netflix pak také vypustil třetí řadu seriálu Stranger Things. V nové Mulan bude chybět jedna zásadní postava. Hraná Malá mořská víla zase má svojí Ariel. A Lady Gaga bude možná ve třetích Strážcích Galaxie.

#27/19

Na sklonku týdne, v sobotu 6. července proběhlo slavnostní ukončení čtyřiapadesátého ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Hlavní hvězdou byla americká herečka a držitelka Zlatého glóbu Patricia Clarkson, která přišla do Varů uvést svůj film Řidičský film. V rámci slavnostního večera pak Clarkson také obdržela od ředitele festivalu, Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Přejděme však ke světovým novinkám. Začátkem týdne se představil první trailer k pokračování filmu Jumanji. V druhém díle nesoucím podnázev The Next Level, se vrací hvězdy předešlého snímku Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan a Nick Jonas, nově se tu pak představují Danny DeVito, Danny Glover či Awkwafina. Do kin se pak Jumanji 2 chystá krátce před letošními Vánocemi.

Druhou ukázku tohoto týdne si pak přichystala krimi komedie Knives Out. Děj se točí kolem detektiva, který vyšetřuje vraždu patriarchy excentrické a útočné rodiny. V hlavních rolích se tu představují Chris Evans, Daniel Craig, Michael Shannon, Jamie Lee Curtis, Toni Collette či Katherine Langford. Trailer nabízí zábavnou jízdu plnou akce, která se dostaví na velká plátna koncem listopadu.

Co se týče ukázek, tak chystaný seriál The Witcher čili Zaklínač inspirovaný stejnojmennou knihou a hrou nabídl první fotografie s hercem Henrym Cavillem v roli hlavního protagonisty Geralta. Všechny epizody pak budou naráz k vidění na streamovací stanici Netflix, která pořad vlastní, kdy to však bude, zatím nebylo oznámeno.

(Foto: Netflix)

Na druhou stranu však Netflix v uplynulém týdnu, konkrétně ve čtvrtek 4. července, vypustil všechny epizody k očekávané třetí řady seriálu Stranger Things. Všech kompletních osm epizod je nyní k vidění.

Dále tu máme něco ze světa Disney. Pohádkové princezny jako je Pocahontas, Popelka, Sněhurka, Šípková Růženka, Ariel nebo Mulan a další, zná snad skoro každý. A všechny z nich se postupně dočkávají svých live action remaků, které se u studia Disney tolik rozmohly. Nejaktuálněji se chystá hraná Mulan a tvůrci nedávno ohlásili, že se v novém snímku neobjeví postava mluvícího dráčka Mushu, kterého v originále daboval herec a komik Eddie Murphy. Místo něj se má v příběhu objevit fénix. Tvůrci také slibují v nejbližších dnech první trailer.

Vedle Mulan je tu však také Malá mořská víla čili Ariel, jejíž snímek právě získal svou hlavní hvězdu. Postavu titulní červenovlásky totiž ztvární mladičká herečka a zpěvačka Halle Bailey. Obsazení černošky do této role se může zdát poněkud netradiční, tvůrci to však odůvodňují tím, že se příběh bude odehrávat v Karibiku. Ostatní postavy zatím nebyly ohlášeny, momentálně se vybírá i herečka do role chobotnice Uršuly a jednou z adeptek je i komička Melissa McCarthy.

A poslední novinka se také týká castingu. Zpěvačka Lady Gaga možná dostane roli v nových Strážcích Galaxie. Gaga by zde měla propůjčit hlas vydry jménem Lylla. Ta je v komiksech známa jako milostný objekt mývala Rocketa, kterého ve filmech dabuje Bradley Cooper, herecký kolega Gagy ve snímku Zrodila se hvězda.

(Foto: Strážci Galaxie, Zrodila se hvězda)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací