Hravé i dobrodružné letní knižní novinky

Tvoření, láska, pohádky před spaním, humor …
 
 
K létu patří nejen prázdninová dobrodružství, ale i ta na stránkách knih. Albatros Media a.s. nám proto přináší červencovou nadílku knih. Kluci a holky se budou moci začíst do kolekce Nejmilejší pohádky – Moje první knihovnička obsahující čtyři oblíbené příběhy. Příjemnější usínání pro děti i rodiče nabídne Disney – 5minutové Mickeyho pohádky. Nejen zvídaví školáci ocení O nebi a zemi aneb Meteorologické pohádky. Budeme se moci i smát, a to s letuškou ze Sokolova na stránkách knihy Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte. Chybět nebude ani láska, tentokrát se odehraje Pod španělským sluncem. Napětí pro náctileté přinese Sadie. Pro dospělé čtenáře tu je detektivka Sněžný měsíc. Ani v létě se neobejdeme bez komiksu, tentokrát Star Wars – Vader sestřelen – Věznice povstalců. Neradi vyhazujete staré věci? Publikace pro šikovné tvořitele Z ničeho něco k něčemu vám umožní vrátit lesk mnoha oprýskaným a nevyužívaným předmětům. A trocha poznání na závěr. Tajné dějiny značek odhalí nejeden skutečný příběh světoznámých značek.

Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte

Autor: Petra Jirglová

Anotace:

„Rok jedné letušky ze Sokolova, která místo luxusu v první třídě procestovala půlku světa v economy class.“

Tato kniha je shrnutím roku jedné letušky v Dubaji. Objeví se v ní pár trapných a nemístných vtipů a poznámek, trocha rasismu a sexuálních narážek, špetka pomluv a stereotypů. Na druhou stranu se nejedná o nic šokujícího ani revolučního. Bukowski nejsem, ani Hemingway. Bohužel. Každopádně doufám, že se pobavíte, knihu budete číst s radostí a láskou, a pokud ne, moc to nešiřte.

Cena: 269 Kč

Žánr: cestopisné monografie

Počet stran: 152

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 24. 06. 2019

O nebi a zemi aneb Meteorologické pohádky

Autor: Ludmila Bakonyi Selingerová

Anotace:

„Výjimečné spojení pohádek a poznatků o nebeských jevech.“

Jak vlastně vzniká duha? Proč zapadá slunce? Jak drží mraky na obloze? Také máte doma malého zvědavce, který rád zkoumá vše, co nás obklopuje? Otevřete si tuto knihu a vydejte se spolu až ke hvězdám. Děti si hravou formou osvojí základní informace o meteorologických jevech kolem sebe, dozví se mnoho zajímavostí a dostanou tak pobídku k vlastnímu pozorování a experimentům.

Cena: 289 Kč

Žánr: beletrie

Počet stran: 96

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 20. 07. 2019

Star Wars – Vader sestřelen – Věznice povstalců

Autor: kolektiv

Anotace:

„Pokračování příběhu lorda Vadera, jenž tajně pátrá po mladém Skywalkerovi a vydává se po jeho stopách na planetu Vrogas Vas“

Darth Vader, všemi obávaný sithský lord, nelítostně stíhá povstaleckého pilota Luka Skywalkera, zodpovědného za zničení Hvězdy smrti. Vader se vydává po Lukových stopách až na planetu Vrogas Vas, kde se nachází prastarý chrám Jediů, kam se mladý Skywalker vypravil, aby pohlédl do slavné minulosti řádu. Mocný Sith se na Vrogas Vasu střetne s povstaleckými jednotkami i se svým nesmiřitelným rivalem, ambiciózním velitelem Karbinem, jenž chce Vadera zlikvidovat, aby mohl zaujmout jeho místo po císařově boku…

Cena: 499 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 256

Rozměry: 170×260 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 07. 2019

Z ničeho něco k něčemu

Autor: Julia Romeissová

Anotace:

„Vyhodit staré opotřebované věci není řešení! Buďte in a „upcyclujte“!“

Tato kniha vám ukáže nejen jak snadno lze starým věcem vrátit jejich původní lesk a funkčnost, ale navíc vám prozradí způsob, jak je můžete mávnutím kouzelného proutku důmyslně přetvořit na zcela nová a originální výtvarná díla! Více než 60 upcyclingových projektů z oblasti předmětů běžné denní potřeby experimentujících s barvami, vzory i tvary, které nepochybně překvapí svou originalitou nejen vás, ale i vaše přátele, pro něž se mohou stát opravdu netradičním dárkem i zdrojem radosti či užitku.

Cena: 299 Kč

Žánr: dům a byt, hobby – ostatní, řemesla

Počet stran: 160

Rozměry: 197×241 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 22. 07. 2019

Nejmilejší pohádky – Moje první knihovnička

Autor: Matt MacNabb

Anotace:

„Čtyři knížky s oblíbenými pohádkami“

Ve světě pohádek se setkáváme s dobráky i padouchy, se statečnými i zbabělci, s pracovitými i lenochy, ale všechny kouzelné příběhy mají jedno společné. Jsou laskavé, přinášejí ponaučení a vždy v nich zvítězí dobro nad zlem. Čtyři malé, krásně ilustrované knížky jsou uložené v praktické krabici s uchem na nošení.

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka, leporelo

Počet stran: 40

Rozměry: 295×295 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 07. 2019

Disney – 5minutové Mickeyho pohádky

Autor: kolektiv

Anotace:

„Hurá na kutě s pohádkami o malém myšákovi“

Vydejte se se slavným myšákem za dobrodružstvím! Mickey se vypraví do lunaparku, postaví úžasný domeček na stromě a čeká ho i sjíždění divoké řeky s kamarády. S Mickeyho senzačními příběhy si užijete spoustu legrace a nebudete se nudit ani chviličku! Nechte se vtáhnout do nových příhod myšáka Mickeyho, které se skvěle hodí k předčítání před usnutím.

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 192

Rozměry: 197×267 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 22. 07. 2019

Pod španělským sluncem

Autor: Jenny Oliver

Anotace:

„Každé léto má svůj příběh…“

Prázdninové vzpomínky Avy Fisherové jsou nerozlučně spojené s letním domkem její babičky v ospalém přímořském španělském městečku Mariposa. Nyní se naposledy vrací a vrhá se do projektu, na který by byla její babička hrdá: chce zachránit Café Estrella, které bývalo srdcem městečka, ale teď chátrá. Daleko od londýnského shonu si Ava uvědomuje, že už není v životě šťastná. A léto strávené v domku u moře může být novým začátkem, který potřebuje…

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román

Počet stran: 336

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 25. 07. 2019

Sněžný měsíc

Autor: Michaela Klevisová

Anotace:

„Stopa vede do Beskyd!“

Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě v Beskydech před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik měsíců po vraždě jiné makléřky. Oba případy spojují podobné okolnosti, a navíc se zavražděné ženy mohly znát. Kriminalista Josef Bergman proto odjíždí do hor a pátrá mezi místními obyvateli. Není to však jednoduché, protože obyvatelé horských samot jsou nedůvěřiví a uzavření a spousta z nich má tajemství, o která se s Bergmanem rozhodně dělit nechtějí.

Cena: 349 Kč

Žánr: detektivka, česká próza

Počet stran: 272

Rozměry: 125×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 25. 07. 2019

Tajné dějiny značek

Autor: Matt MacNabb

Anotace:

„Temné a zvrácené začátky značek, které všichni známe a milujeme“

Značky jsou všudypřítomné. Možná si ani nedovedeme představit svět, kde by neexistovaly. Výrobky zavedených firem jsou považované za solidní, málokdo však ví, že právě jejich začátky jsou spojeny s temnými událostmi. Tato publikace odhaluje skutečné příběhy značek, které každý zná. Prozkoumejte tajemství obsahu kokainu v Coca-Cole, odhalte spojení jmen Hitler-Henry Ford a zjistěte to, co se z pečlivě vytvořených mediálních prezentací nedozvíte.

Cena: 299 Kč

Žánr: non-fiction, poznání, vzdělání, světová historie, literatura faktu

Počet stran: 256

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 25. 07. 2019

Sadie

Autor: Courtney Summers

Anotace:

„Holky se ztrácejí v jednom kuse!“

Sadie to v životě neměla lehké. Otce nikdy nepoznala, matka už před lety zmizela neznámo kam. Nechala Sadie na starosti domácnost i mladší sestřičku Mattie, která byla od narození středem Sadiina světa. Jenže pak Mattie někdo brutálně zavraždí. Když po několika měsících policejní vyšetřování skončí ve slepé uličce, Sadie se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a vydá se najít vraha. Ona totiž moc dobře ví, s kým si musí vyrovnat účty.

Cena: 249 Kč

Žánr: literatura pro dívky, mystery

Počet stran: 272

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 29. 07. 2019

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací