Trailer k povídkovému filmu Denise Šafaříka a Petera Bebjaka O malých věcech

„12 příběhů jednoho domu.“

Herec Denis Šafařík, který na sebe poprvé upozornil ve štědrovečerní pohádce Kouzelník Žito, se představuje i jako režisér a scenárista. Jeho povídkový film O malých věcech nám nabídne 12 příběhů jednoho domu a humor černější než rakev.

Na projektu začal Denis Šafařík pracovat během covidu, když byla zavřená divadla. Z krátkých dialogových příběhů vznikl scénář zachycují momenty ze života, které nás provází každý den a mají na naše fungování silný dopad. „Když byl scénář napsaný, přišlo mi logické také film zrealizovat a natočit. Velmi zjednodušeně jsem tedy vytvořil tým několika lidí, se kterými jsem se vrhl na přípravu, fundraising a pak i samotné natáčení,“ doplňuje Šafařík.

Film vznikl v produkci zkušeného filmaře Petera Bebjaka. „O malých věcech mi připomnělo skvělé povídkové filmy jako Čtyři pokoje nebo Divoké historky, ve kterých je taky humor černější než rakev. Hned jsme viděli, že tenhle film je v mnohém jedinečný, má neuvěřitelnou dynamiku a několik point mi až vyrazilo dech. V povídce, kde manžel spolkne klíč, protože mu žena nechce dát přečíst, co přišlo v dopise, jsem doslova brečel smíchy,“ prozradil Peter Bebjak.

Ve filmu uvidíme celou řadu skvělých herců. Nabídku na roli přijali Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Beáta Kaňoková, Tereza Hofová, Oskar Hes, Tomáš Havlínek, Jan Nedbal, Adam Ernest, Jan Jankovský, Anita Krausová, Darija Pavlovičová, Kamila Trnková, Petr Uhlík, Radka Caldová, Zuzana Truplová, Lukáš Černoch, Jan Hušek, Stephanie Van Vleet, Andrea Berecková, Lucia Čižinská, Tereza Volánková, Barbora Kubátová či Jakub Albrec. „Jsem rád, že do toho všichni šli, už při psaní scénáře jsem totiž věděl, kdo by měl jakou postavu hrát. V krátkém příběhu jsem potřeboval obsadit herce, kteří danou postavu mají nějakým způsobem v sobě jakoby na první pohled,“ svěřil se režisér i autor scénáře Denis Šafařík.

Jak bude povídkový film O malých věcech vypadat, naznačuje krátký trailer. Premiéra snímku v českých kinech je naplánovaná na 15. června 2023.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací