Filmové události #20/23: Odstartoval filmový festival v Cannes a rozdány byly televizní BAFTA

V trailerech se představilo Vyproštění 2 i sedmé Mission: Impossible.

Filmový festival v Cannes je v plném proudu. Uskutečnilo se i slavnostní předávání televizních cen BAFTA. Ron Howard chystá nový snímek s opravdu hvězdným obsazením. První trailer představil očekávané drama Martina Scorseseho. Sedmé Mission: Impossible má také nový spot. S ukázkou přišel i sequel k akčňáku Vyproštění. Klip tu je také k disneyovce Strašidelný dům. Novinky tu jsou i k pokračování Deadpoola.

#20/23

Na sklonku uplynulého týdne odstartoval 76. ročník Filmového festivalu v Cannes. Festival byl zahájen historickým dramatem Jeanne du Barry – Králova milenka a zakončen bude pixarovkou Mezi živly. Mezi hvězdy, které letos navštívily Cannes, ať už jako hosté nebo členové odborné poroty, patří například Paul Dano, Brie Larson, John C. Reilly, Cate Blanchett nebo Johnny Depp. Celá akce pak potrvá až do 27. května.

Minulý týden pak také došlo k slavnostnímu rozdání britských televizních cen BAFTA, které uděluje stejná akademie jako filmové BAFTA. Nejlepšími seriály v kategoriích drama, komedie, single drama, minisérie a telenovela se staly pořady Zlé sestry, Holky z Derry, I Am… Ruth, Naladěná a Casualty. Z herců si pak sošky odnesli Ben Whishaw, Kate Winslet nebo Anne-Marie Duff a další.

Oscarový režisér Ron Howard oznámil, že chystá nový snímek pojmenovaný Origin of Species. Má se jednat o černou komedii, která vypráví příběh o vraždě a přežití a točí se kolem skupinky eklektických jedinců, kteří opustí civilizaci, aby žili na Galapágách. Oznámena byla i část hereckého obsazení, objevit se zde mají Ana De Armas, Jude Law, Alicia Vikander a Daniel Brühl.

Howardův oceňovaný kolega Martin Scorsese si pro fanoušky připravil letos také novinku. Jeho očekávané historické drama Killers of the Flower Moon se před pár dny představilo v prvním traileru. Příběh se odehrává ve 20. letech 20. století, kdy jsou za záhadných okolností zavražděni příslušníci indiánského kmene Osedžů ve Spojených státech. To vyvolá rozsáhlé vyšetřování FBI, do kterého je zapojen i J. Edgar Hoover. V hlavních rolích se zde pak objeví Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Brendan Fraser nebo John Lithgow. Snímek má naplánovanou premiéru na druhou polovinu letošního října.

Novou ukázku pak nabídlo i sedmé Mission: Impossible nesoucí podtitul Odplata – První část. Jeho děj zůstává zatím pevně skryt, ale jedno je jisté – fanoušci se opět mohou těšit na šílené kaskadérské kousky Tom Cruise, což dosvědčuje již samotný trailer. Na nové Mission: Impossible se můžeme těšit již za necelé dva měsíce.

První spot tu pak je k pokračování akčňáku Vyproštění. Valná část sequelu vznikala mimo jiné v České republice. Příběh přímo navazuje na předchozí film a opět sledujeme australského specialistu na špinavou práci Rakea, který má novou misi a musí zachránit zbědovanou rodinu gruzínského gangstera. Film bude k vidění na Netflixu již 16. června.

A do čtveřice tu máme i klip k disneyovce Strašidelný dům. Ta se inspiruje stejnojmennou atrakcí v Disneylandu, podobně jako snímky Piráti z Karibiku nebo Expedice: Džungle, zároveň se také jedná o remake, neboť obdobní film vznikl již přesně před 20 lety. V novém strašidelném domě se objeví Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Lakeith Stanfield, Tiffany Haddish, Jared Leto, Jamie Lee Curtis nebo Winona Ryder.

S novinkou pak přišli i tvůrci třetího pokračování Deadpoola. Podle nejaktuálnějších zpráv bylo potvrzeno, že se ve snímku vrátí postavy hrdinek Negasonic Teenage Warhead a Yukio, které opět ztvární Brianna Hildebrand a Shioli Kutsuna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací