Pivní putování či Manželské etudy: Nová generace přinese podzim na České televizi

Podíváme se i do Indie s Danem Přibáněm a poznáme osobnost Edvarda Beneše.
 
 
Léto je sice v plném proudu, ale televize již pilně připravují svoji programovou nabídku na nadcházející sezónu. Podzim na České televizi bude plný zajímavých dokumentů a publicistických pořadů. Na tiskové konferenci představili zástupci několika projektů svoje nové pořady i další série.

Opomenutu nezůstane třicáté výročí sametové revoluce. K této příležitosti vznikl například dvoudílný dokument Třicet svobodných, který analyzuje třicet porevolučních let. V pořadu vystoupí Marta Kubišová, Michal Kocáb, generál Petr Pavel a další. Svobodu cestování připomenou nové díly Bedekru zaměřené na oblast Beneluxu, cyklus Kiwiland představující Nový Zéland pohledem redaktorky Karolíny Kočí nebo seriál Trabantem z Indie až domů Dana Přibáně.

Na své si přijdou i milovníci piva, a to díky dvanáctidílnému seriálu Pivní putování. Zdeněk Susa a Matej Ruppert nám představí pivo jako „svědka“ téměř celé historie národa i jeho země. Tím ale lekce z historie nekončí. Dvojdílný dokument Beneš se snaží co nejvíce přiblížit historické pravdě. Cílem netradičního a zábavného dokumentárního portrétu Panovnice bratrů Šimona a Michala Cabanových bude ukázat nám Marii Terezii takovou, jaká byla doopravdy.

Velká očekávání jsou jistě kladena na bedra režisérky Hany Třeštíkové, která navazuje na svoji maminku Helenu a její legendární pořad. Podzim nám totiž zpestří časosběrný dokument Manželské etudy: Nová generace. Hana Třeštíková točila se zcela novými páry. „V osmdesátých letech se mladí brali kvůli ekonomickému tlaku, byla to šance na byt. Dnes to zkoušejí nanečisto, jsou váhavější a volí soužití na hromádce. A potkávají se nyní s dost odlišnými, avšak často fatálními problémy,“ přiblížila základní rozdíl mezi původními a novými etudami Hana Třeštíková.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací