Jana Plodková, Viktor Preiss, Jakub Žáček a další pozdravili děti na premiéře pohádky Hodinářův učeň

Po Zoufalcích či Rozkoši nám režisérka Jitka Rudolfová přináší pohádkový příběh.
 
 S koncem prázdnin se bude v českých kinech hrát o čas. Do kinosálů totiž vstoupila nová české pohádka Hodinářův učeň, ve které bude muset hrdina najít bájné hodinky, aby získal ruku své vyvolené. Na slavnostní pražskou premiéru v kinech Lucerna a Světozor dorazila bohatá herecká a tvůrčí delegace, na které nechyběl ani mistr hodinář s tváří Viktora Preisse.

Natáčelo se na mnoha místech České republiky, například v Luční boudě v Krkonoších, na zámku v Uherčicích u Znojma či v Mikulově a Podyjí. Štáb zavítal i do zámku v Lednici, kde vyrostl cirkus a panoptikum, jehož majitelem se stal Jakub Žáček. Nejen v těchto kulisách, ale i na MFF Karlovy Vary jsme si s herci popovídali o jejich postavách, natáčení či plánech do budoucna.

Pohádka Hodinářův učeň nás seznámí s Urbanem (Michal Balcar) a Laurou (Dana Droppová), kteří se do sebe zamilují, ale jako v každé pohádce se budou muset poprat s překážkami. V tomto případě s chamtivým mistrem hodinářem (Viktor Preiss) a sudičkou škodilkou (Jana Plodková). Dostane se jim ale i pomoci, a to od hodných sudiček (Jaroslav Plesl, Václav Neužil ml.). Urban totiž bude muset najít bájné hodinky.

Jak pohádkové dobrodružství dopadne, se můžeme od 15. srpna 2019 dozvědět v českých kinech. Pražská slavnostní premiéra se konala v kinech Lucerna a Světozor, kam dorazila bohatá herecká a tvůrčí delegace. Režisérku Jitku Rudolfovou doprovodil nejen ústřední zamilovaný pár Dana Droppová a Michal Balcar, ale dvě ze tří sudiček Jana Plodková, Václav Neužil ml. či Jiří Vyorálek, Jakub Žáček, Éva Bandor. Největší potlesk sklidil Viktor Preiss.

Jak to na slavnostní premiéře vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací