Filmové události #33/19: Wesley Snipes se možná objeví v novém Bladeovi, Emilia Clarke se zase předvedla v novém traileru

A není jediná, ukázaly se i Malé ženy a další.
 
 
Wesley Snipes si možná střihne roli v chystaném remaku Blada s Mahershalou Alim. Malá mořská víla má zase problém s princem Erikem. Kromě toho pak Disney chystá i live action Aristokočky. Snímek Last Christmas s Emilii Clarke pak nabídl první trailer. V ukázce k Malým ženám se pak představila Emma Watson i Timothée Chalamet. S krátkým teaserem pak přišel i seriál Crown. Vorlova Cesta domů pak byla konečně dotočena. Ve čtvrté řadě televizního Poldy se zase nově objeví Vladimír Polívka. A pořad Tvoje tvář má známý hlas už zná svou osmici soutěžících. Na závěr však smutná zpráva, opustil nás herec Peter Fonda.

#33/19

Akční hrdina Wesley Snipes je mimo jiné znám pro své ztvárnění bijce upírů Blada. Letos na Comic-Conu v San Diegu však Marvel oznámil, že chystá svůj vlastní reboot tohoto superhrdiny, kde titulní roli ztvární herec Mahershala Ali (Moonlight, Green Book). Nedávno se však objevily zvěsti, že by si snad původní Blade, tedy Snipes, měl střihnout roli Drákuly v tomto chystaném snímku. Oficiálně zatím nebylo nic potvrzeno.

Již dávno však bylo uvedeno, že Disney chystá hraný remake animované klasiky, kterou je Malá mořská víla. Titulní postavu má ztvárnit Halle Bailey. Jejího prince Erika producenti stále hledají. Jedním z adeptů byl i zpěvák Harry Stiles, kterému byla v uplynulém týdnu role oficiálně nabídnuta, a byl do ní i obsazen. O pár dnů později však britský písničkář roli odmítl, a tak hledání začíná nanovo.

Kromě Malé mořské víly však Disney chystá i celou řadu dalších live action verzí svých populárních animáků. V uplynulých dnech na tento seznam přidalo i Aristokočky. Více detailů však zatím není známo.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. První takový nabídl vánoční snímek Last Christmas. Ten vznikl z pera Emmy Thompson a jejího manžela Grega Wisa. V hlavní roli se zde objevuje Emilia Clarke. Její Kate je cynická a její život je plný špatných rozhodnutí, vše se však obrací naruby, když potkává Toma (Henry Golding), na kterého neustále naráží na těch nejzvláštnějších místech. Snímek pak nese název podle stejnojmenné písničky skupiny Wham!, kde byl frontmanem George Michael. Celý film si pak vypůjčuje jeho písně a slouží jako taková pocta tomuto zesnulému zpěvákovi. Last Christmas pak bude k vidění v kinech, překvapivě, pár týdnů před letošními Vánoci.

Druhá ukázka se pak vztahuje ke snímku Malé ženy, které jsou filmovou adaptací stejnojmenného románu odehrávajícím se v období po Občanské válce Spojených států. V hlavních rolí se zde předvedou Timothée Chalamet, Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Meryl Streep nebo Laura Dern. Scénáře i režie se pak ujala Greta Gerwig. Do českých kin potom Malé ženy zamíří v březnu příštího roku.

A poslední teaser se vztahuje k seriálu Crown. Tvůrci v krátkém klipu poprvé odhalili herečku Olivii Colman, která po Claire Foy převzala roli britské královny. Třetí řada populárního pořadu stanice Netflix se totiž odehrává o něco později, a tak tvůrci přeobsadili herce, kromě Colman se tu pak objeví Tobias Menzies jako princ Filip nebo Helena Bonham Carter coby princezna Margaret.

Přesuňme se teď na chvíli na domácí scénu. Vorlova romantická komedie Cesta domů se po roce natáčení dočkala závěrečné klapky. Ve snímku pak figurují Vorel ml., Milan Steindler, Tomáš Hanák, Bolek Polívka nebo Eva Holubová.

 

(Zdroj: Bontonfilm)

Krom toho pak seriál Polda, který běží na FTV Prima přivítá nováčka. Bude jím postava mladého poručíka v podání Vladimíra Polívky. Natáčení čtvrté řady už je v plném proudu.

Ke konci tu pak máme něco k populárnímu pořadu Tvoje tvář má známý hlas, který běží na konkurenční Nově. Ta už má novou osmičku soutěžících pro svou šestou řadu. Tentokráte bude v maskách tančit a zpívat herečka Zuzana Norisová, herec Robert Urban, zpěvačka Debbi, herečka Kateřina Brožová, herec Ján Jackuliak, herec Marek Lambora, herečka Kateřina Marie Fialová a herec Roman Zach. Nová řada pak má odstartovat na podzim.

A na závěr je tu jedna smutná zpráva. V pátek 16. srpna ve věku šestasedmdesáti let zemřel na rakovinu plic americký herec Peter Fonda. Mezi jeho nejznámější filmy patří Bezstarostná jízda, ale i mnohé další. Fonda měl být i hlavním hostem na letošním Febiofestu, kvůli nemoci však musel účast na poslední chvíli zrušit. Na zesnulého herce vzpomínají jeho kolegové i slavná sestra Jane Fonda.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací