Díky natáčení filmu Zátopek se na brněnský stadion Za Lužánkami vrhla úklidová četa

Film Davida Ondříčka po jarních předtáčkách vstupuje do hlavní části natáčení.
 
 
Legendární československý běžec a několikanásobný olympijský vítěz Emil Zátopek míří do kin. Snímek pojmenovaný Zátopek natáčí režisér David Ondříček. Na scénáři spolupracoval s Janem P. Muchowem a Alicí Nellis. Po jarních předtáčkách čeká na filmařský štáb náročné natáčení, která započne 20. srpna 2019 a je s přestávkami naplánované až do poloviny prosince. V hlavních rolích Emila a Dany Zátopkových uvidíme Václava Neužila a Marthu Issovou.

Oblíbený herec, který je právě teď k vidění v pohádce Hodinářův učeň, prošel razantní proměnou. Maskéři mu vyholili část vlasů, vytvářejí umělé „kouty“ a dokonce mu upravují i tvar uší. „Nechci hrát Emila Zátopka jako nějaký idol, ikonu. Měl v sobě ohromnou vůli jít za štěstím a udělal všechno proto, aby se cítil svobodný. Pro mě je to normální člověk – tvrdohlavý, svérázný, vtipný a strašně houževnatý. Svobodu, kterou mu běh poskytoval, si doslova vydřel,“ svěřil se herec Václav Neužil.

Natáčení bude probíhat na mnoha místech České republiky, a to v Praze, v Plzni, okolí Lipna a dalších lokalitách. Náročné scény vzniknou i v Brně, kde se tamní stadion Za Lužánkami promění v dějiště LOH v Londýně a Helsinkách. Samotnému filmování předcházely náročné práce, protože stadion byl ve velmi zanedbaném stavu. „Bylo třeba vykácet nálety a vyčistit tribuny, na nichž rostly i stromy, dále kompletní rekultivace trávníku a povrchu – tzn. vybagrování a odvoz 1721 tun zeminy, vysetí nového trávníku, nivelace povrchu, vytyčení běžeckého oválu nebo vytyčení sportovišť,“ prozradila producentka filmu.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na srpen roku 2020.

Fotografie z úprav stadionu:

(Foto: Lucky Man Films – Dušan Martinček, Julie Vrábelová)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací