Knižní novinky a pokračování oblíbených sérií

Návraty oblíbených hrdinů, vzdělávání i tvořivá práce…
 
 
Srpen je nejen měsícem, kdy finišují prázdninová dobrodružství, ale i časem, kdy se připravujeme na návrat do práce či do školy. Tato témata se samozřejmě odráží i v aktuálních novinkách od Albatros Media a.s. Již několikrát byly zmíněné návraty a pokračování. Poslední bitvu nabídne série Skleněný trůn prostřednictvím knihy Království popela. Vrátíme se i do království víl za Doubkem a Cardanem, a to v dobrodružství Podlý král. O slovo se přihlásí i filmoví a pohádkoví hrdinové. Na kluky a holky čeká Máša a medvěd – Vybarvuj podle čísel. Fanoušky Marvelu nadchne komiks a encyklopedie Marvel: Absolutně všechno, co potřebujete vědět. Začíst se budete moci i do publikace Toy Story 4: Příběh hraček – Příběh podle filmu. Do minulosti nás zavede romantická love story Dívky, které slyšely plakat moře, jejichž příběh začíná na palubě Titanicu. Láska se skrývá i na stránkách romantického vyprávění Spolubydlící. Kluci a holky bezesporu sáhnou po mystery dobrodružství Půlnoční hodina. A teď trocha vzdělávání. Zvolit můžete hravou sbírku Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech, publikaci Nový český jazyk v kostce pro SŠ či dvojjazyčné knize Příběhy Sherlocka Holmese B1/B2. Pro nadšené kutily je ideální Tvořivá recyklace v zahradě.

Království popela

Autor: Sarah J. Maasová

Anotace:

„Poslední bitva je tady. Šestý díl bestsellerové série Skleněný trůn.“

Aelin riskovala vše, aby zachránila svůj lid a ty, které miluje. Zaplatila za to strašlivou cenu a teď je uvězněna v kovové rakvi a mučena. Pouze vědomí, že na ní závisí osud všech, jí brání v tom, aby podlehla. Aedion a Lysandra zůstávají poslední, kteří chrání Terrasen před naprostým zničením. Chaol, Manon a Dorian jsou roztroušeni po celém kontinentu a musí sami volit cestu k naději na spásu. Až se všechny cesty spojí, čeká je velká bitva.

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 976

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 05. 08. 2019

Podlý král

Autor: Holly Blacková

Anotace:

„Člověk musí být dost silný na to, aby bojoval pořád dokola. Druhý díl napínavé fantasy série.“

Doubek je dědicem vílího trůnu a Jude musí bratříčkovi zajistit bezpečí. Právě proto k sobě připoutala podlého prince – teď už krále – Cardana a stala se šedou eminencí tahající za nitky celé říše. Král ale dělá vše, aby ji ponížil a zesměšnil, ačkoli ho lidská dívka stále více fascinuje. Když se ukáže, že chce Jude někdo v jejím okolí zradit, musí smrtelnice odhalit, kdo jí jde po krku. Dokáže se navíc vyrovnat s city, které chová ke Cardanovi?

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, romantika, love story, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 364

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 05. 08. 2019

 

Tvořivá recyklace v zahradě

Autor: kolektiv

Anotace:

„Spousta elegantních a zároveň i praktických “ recyklovaných“ nápadů díky kterým si pobyt na vaší zahradě opravdu užijete!“

Z recyklovaných předmětů a materiálů, snadno dostupných z domácích zdrojů nebo v obchodech pro kutily, se naučíte vyrábět vše potřebné pro vaši zahradu od ptačího krmítka až po altánek! Tato knížka vám nabízí 65 snadno zhotovitelných zahradních projektů z následujících oblastí – nábytek (např. lehátka, lavičky, houpačky), dekorace (např. svícny, lampiony, obaly na květináče), stavby (např. altánky, skleníky, ptačí budky) a praktičtí pomocníci (např. plůtky, truhlíky, zástěny).

Cena: 299 Kč

Žánr: dům a byt, hobby – ostatní, řemesla, zahrada

Počet stran: 128

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 05. 08. 2019

Toy Story 4: Příběh hraček – Příběh podle filmu

Autor: kolektiv

Anotace:

„Neohrožení hrdinové vyráží zachránit hračku v nesnázích“

Oblíbení hrdinové jsou zpátky! Hračky se vydávají na další napínavou výpravu a dobrodružství na ně bude číhat na každém kroku. K partě se přidá zbrusu nová hračka, která není tak docela hračkou, a Woody se přesvědčí, že nic není nemožné, když máte po boku své přátele.

Cena: 229 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 216×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 05. 08. 2019

Spolubydlící

Autor: Beth O’Leary

Anotace:

„Muž a žena sdílejí postel – přitom se nikdy nepotkali“

Tiffy potřebuje levné bydlení, a to rychle. Leon žije v bytě s jednou postelí, má noční směny a potřebuje peníze. Jejich přátelé si myslejí, že jsou šílení, ale jde o dokonalé řešení: Leon přes den přebývá v bytě, zatímco Tiffy je v práci, ona tam tráví čas večer a v noci. Nepotkávají se, přesto spolu začnou navazovat vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích, které si v bytě nechávají. Není to ovšem tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo!

Cena: 369 Kč

Žánr: romantika, love story, světová beletrie, humor

Počet stran: 416

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 08. 08. 2019

Příběhy Sherlocka Holmese B1/B2

Autor: Arthur Conan Doyle, Sabrina D. Harris

Anotace:

„Detektivní příběhy upravené pro výuku!“

Publikace nabízí čtyři příběhy Sherlocka Holmese, které jsou určeny mírně pokročilým studentům angličtiny. Zájemci se díky nim nejen seznámí s případy, v nichž věhlasný detektiv rozehrává své brilantní logické myšlení, ale také si procvičí angličtinu. Český zrcadlový překlad umožní zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměli. Na konci knihy jsou zajímavé informace o Sherlocku Holmesovi. Audionahrávka, na níž text vypráví rodilý mluvčí, je k dispozici zdarma na stránkách nakladatelství.

Cena: 269 Kč

Žánr: dvojjazyčné knihy

Počet stran: 144

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 12. 08. 2019

Dívky, které slyšely plakat moře

Autor: Elizabeth Blackwellová
 Anotace:

„Když nastupovaly na palubu Titanicu, ještě se neznaly. Strhující příběh o lásce, zradě, naději a statečnosti inspirovaný skutečnými událostmi.“

15. dubna 1912 tři ženy v záchranném člunu s hrůzou pozorovaly, jak Titanic klesá ke dnu. Podvodnice Charlotta se rozhodla skrýt minulost a vytěžit z tragédie co nejvíc. Bohatá Američanka Esme vzpomíná na vášnivý románek, který prožila, a má pocit, že to byl jen sen. Anna nikdy nepřestala slyšet srdce drásající výkřiky, které se tu noc ozývaly ze tmy. O dvacet let později je osud opět svede dohromady a stará tajemství vyplavou na povrch…

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 288

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 15. 08. 2019

Marvel: Absolutně všechno, co potřebujete vědět

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vkročte do světa Marvelu a odhalte tajemství vašich oblíbených postav“

Zjistěte, proč se Hulk vyskytuje ve třech různých variantách (zelený, šedý a červený), a jak je možné, že Thorovy superschopnosti získá „obyčejná“ žába! Tato kniha je nacpaná k prasknutí zajímavými fakty, bizarními, ale pravdivými příběhy a výstředními informacemi o vašich oblíbených hrdinech ze světa Marvelu, včetně Avengers, X-Menů a desítek dalších oblíbených superhrdinů.

Cena: 499 Kč

Žánr: komiks, encyklopedie, hobby – ostatní, osobnosti, film

Počet stran: 240

Rozměry: 229×276 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 19. 08. 2019

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech

Autor: Maja Säfströmová

Anotace:

„Hravá sbírka pozoruhodných zajímavostí ze světa zvířat“

Věděli jste, že chobotnice má tři srdce? Že pštros neumí couvat? Že včely nikdy nespí? Nebo že se tučňáci smějou, když je někdo lechtá? Tato a mnohá další fascinující fakta ze zvířecí říše podaná s vtipem a lehkostí najdete v bohatě ilustrované knížce od populární švédské umělkyně.

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 120

Rozměry: 195×255 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 19. 08. 2019

Máša a medvěd – Vybarvuj podle čísel

 

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vybarvujte s Mášou!“

Máša si pro vás připravila parádní zábavu – malování podle čísel! Každý kousek obrázku má číslo a jemu odpovídá jeden barevný odstín. Paletu barev najdete na zadní straně knížky. Popadněte pastelky nebo fixky a pusťte se do toho, Máša s kamarády se nemůžou dočkat, až se jejich obrázky rozehrají všemi barvami!

Cena: 99 Kč

Žánr: obrázková kniha, hobby – ostatní

Počet stran: 40

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 19. 08. 2019

Nový český jazyk v kostce pro SŠ

Autor: kolektiv

Anotace:

„Oblíbená řada učebnic ve zbrusu novém vydání!“

Publikace přináší přehled středoškolského českého jazyka “v kostce”, tedy stručně, přehledně a názorně. Slouží k připomenutí učiva gramatiky a stylistiky českého jazyka i k jeho opakování v rozsahu přípravy ke státní maturitní zkoušce. Publikace obsahuje teorii jednotlivých jazykovědných disciplín, typické příklady a ukázky z jazykové praxe či upozornění na nejčastější gramatické i stylistické chyby a doporučení, jak se jim vyhnout.

Cena: 249 Kč

Žánr: střední školy

Počet stran: 264

Rozměry: 163×235 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 22. 08. 2019

Půlnoční hodina

Autor: Laura Trinderová, Benjamin Read

Anotace:

„Právě odbila půlnoc. Připravte se, skvělé dobrodružství začíná!“

Emilyini rodiče zmizeli. Dívka brzy přijde na to, že uvízli v podivném nočním světě, ve kterém se čas zastavil o půlnoci a obývají ho příšery a strašidla všeho druhu. A všechny jsou jí v patách. Vyzbrojena jen pořádně proříznutou pusou a oschlým obědem v krabičce se přesto vrhá do hledání pravdy. Co má její rodina společného s Půlnoční hodinou? Dokáže zabránit tomu, aby náš svět ovládla věčná noc? A stihne to dřív, než sní svůj jediný sendvič?

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, mystery pro děti

Počet stran: 336

Rozměry: 135×198 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 22. 08. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací