Hlavní roli ve filmu Milada ztvárnila izraelská herečka Ayelet Zurer, která si zahrála i po boku Toma Hankse či Ewana McGregora

Režisér, scenárista a producent David Mrnka sbíral informace pro natáčení celých deset let.
 
 
Režisér David Mrnka začal před lety pracovat na historickém životopisném dramatu Milada, který se soustředí na životní příběh JUDr. Milady Horákové – ženy, která se stala symbolem odvážného boje za svobodu. Režisér, scenárista a producent v jedné osobě se na samotné natáčení připravoval opravdu poctivě. Informace pro filmování sbíral celých deset let a spolupracoval nejen s historiky, ale i s jedinou dcerou Horákových Janou Kánskou. 

Snímek se pyšní mezinárodním obsazením. Role Milady byla svěřena izraelské herečce se slovenskými kořeny Ayelet Zurer. Tato hvězda má za sebou natáčení s herci, jako jsou Tom Hanks a Ewan McGregor (Andělé a démoni), Jeff Goldblum (Okamžik vzkříšení) či Russell Crowe (Muž z oceli). Jejího manžela Bohuslava si zahrál americký herec Robert Gant. Dalších rolí se chopili Robert Jašków, Aňa Geislerová, Vica Kerekes, Ivana Chýlková, Vladimír Javorský, Alena Mihulová, Marián Mitaš, Tatjana Medvecká nebo Hana Vagnerová.

Natáčelo se celkem jednatřicet dnů, a to na několika místech České republiky. Poslední tři dny natáčení strávil štáb v Praze, kde vznikaly záběry ve výslechové kanceláři. Pokud se chcete nadýchnout atmosféry, která na place ve Washingtonově ulici panovala, můžete se podívat na krátké video z natáčení. V dobových kostýmech jsme se potkali například s Ivanou Chýlkovou, Vladimírem Javorským a dalšími.

Životopisné drama Milada vstoupilo do českých kin před dvěma roky. Snímek se pyšní deseti nominacemi na ocenění Český lev. Sošky si ze slavnostního večera odnesly dvě ženy, a to Simona Rybáková za kostýmy a Andrea McDonaldová za masky.

(Foto: Bohemia MP) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací