Star Wars, Black Widow, Pixarovky nebo Mulan, aneb co nám přinesla konference D23

Víkend plný Disneyho.
 
 
I tak by se dalo nazvat období od 23. do 25. srpna, kdy proběhlo D23 Expo, na kterém se předvedly novinky od studia Disney. D23 vzniklo jako oficiální fanklub společnosti Walt Disney a jeho výstava se koná každé dva roky. Toto Expo je cílené právě na vše, co tento filmový velikán vlastní. A že je to hodně. Pod Disney totiž spadají frančízy jako je Marvel, Star Wars, Pixar, televize ABC a nově i vše od studia 20th Century Fox. Letošní ročník tak nabídl spoustu zajímavých novinek vztahujících se jak k novým pohádkám, tak chystaným marvelovkám, Hvězdným válkám, animákům, ale i k připravovanému streamovacímu servisu Disney+.

Velké ohlasy vyvolala nová ukázka k očekávanému devátému pokračování filmové série Star Wars nesoucí podtitul Vzestup Skywalkera. Krátký klip vyvolal četné spekulace, když představil „temnou“ verzi hlavní hrdinky Rey. Snímek pak bude k vidění již letos před Vánoci.

Ze světa Hvězdných válek si tvůrci také připravili novinky k chystanému seriálu The Mandalorian. Ten se má odehrávat po událostech Návratu Jediho a měl by se začít vysílat na Disney Plus již letos na podzim. Titulní postavu podobající se Boba Fettovi pak ztvární Pedro Pascal, známý třeba z Hry o trůny. V dalších rolích se tu pak objeví Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow a Omid Abtahi.

Seriálu se dočká i jediovský mistr Obi Wan. Do titulní role se vrátí Ewan McGregor, který se opět po letech chopí světelného meče. Natáčení by mělo začít příští rok, detaily ohledně děje však zůstávají i nadále utajeny.

Co se týče klasických Disneyovských pohádek, tak tvůrci potěšili novinkami ke hrané Mulan. Ta slibuje více historické přesnosti. Snímku tak budou chybět nejen klasická hudební čísla, ale i dráček Mushu a jiné fantasknější elementy. Na velká plátna se pak live action Mulan vrhne příští březen.

Mulan však není jedinou pohádkovou princeznou, která se představila na D23. Vedle ní se u ukázaly i Anna s Elsou z animáku Ledové království, jehož druhý díl se již na Vánoce chystá do kin. V pokračování prozkoumávají hrdinky začarovaný les, kde se událo něco strašného, když byly rozrušeny síly Vzduchu, Ohně, Vody a Země. Kromě dvou královských sester se zde vrací i sněhulák Olaf a ledobijec Kristoff. Nově se zde pak objeví Evan Rachel Wood coby matka hrdinek či Sterling K. Brown jako jejich nový vojenský spojenec.

Fanoušky dále tvůrci překvapili prvním trailerem ke hrané Lady a Trampovi. Titulním psím protagonistům pak propůjčili hlasy Tessa Thompson a Justin Theroux. Film sleduje klasický příběh známí z animáku a bude k vidění na Disney+.

Sem se také chystá seriál na motivy populárního Muzikálu ze střední. Po dobu deseti epizod budou diváci sledovat osudy středoškoláků, stejně jako ve filmech, na které zde budou četné odkazy. Tato propojenost pořadu na populární filmy pak má být podpořena dokumentárním stylem vyprávění.

Samozřejmě by to však nebylo ono bez Marvelu. Ten přišel hned s několika projekty. Nejprve představil chystaný snímek Black Widow k němuž nabídl i první plakát, kde se předvedla Scarlett Johansson. Film se pak má odehrávat před událostmi z prvních Avengers. Do kin se Black Widow chystá již v březnu příštího roku.

Kromě Black Widow, pak studio Marvel nabídlo i plakáty ke svým dalším projektům. Jmenovitě představilo své seriály pro Disney Plus. Fanoušci tak mohli spatřit první plakáty k pořadům WandaVision, Falcon and the Winter Soldier nebo Loki.

Dále Marvel oznámil něco více k chystanému filmu The Eternals. Jmenovitě oznámilo, že se zde vedle Angeliny Jolie, Salmy Hayek nebo Richarda Madden objeví i Maddenův kolega ze Hry o trůny, Kit Harington. Ten se ujme role Dana Whitmana, jehož superhrdinské alter ego je Black Knight, který je významnou postavu v marvelovských komiksech.

To však není vše, Disney také ohlásilo nové chystané projekty, se kterými se nepochlubilo na předcházejícím Comic Conu. Uvedlo například, že pro Disney+ připravuje seriál Moon Knight, She Hulk či Ms. Marvel, která je první marvelovskou muslimskou superhrdinkou. Dále také oznámilo animovaný pořad Marvel’s Moon Girl and Devil Dinosaur. Ze snímků pak bylo také potvrzeno pokračování úspěšného Black Panthera.

(Foto: Disney)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací