Filmové události #36/19: Nový projekt Stevena Spilberga i festival v Benátkách

Co přinesl první školní týden?
 
 
Premiéra hororu To Kapitola 2 přinesla více než jen samotný snímek, třeba ukázku k Jokerovi. Ten byl uveden na Filmovém festivalu v Benátkách. Dále tu pak máme i první teaser k Birds of Prey. A DC oznámilo i herecké obsazení k pokračování Sebevražedného oddílu. V traileru se pak předvedli i noví Mizerové. Pozadu nezůstal ani Taika Waititi jako Hitler ve snímku Jojo Rabbit. Na druhou stranu Discovery brzy uvede nový seriál Stevena Spielberga. A české kino Bio OKO zase slaví desáté narozeniny.

#36/19

Již začátkem týdne, v úterý 3. září, měl slavnostní premiéru horor To Kapitola 2. Ta se konala v pražské Lucerně, kde se fanoušci mohli osobně setkat i s děsivým klaunem Pennywisem. Kromě samotného snímku však premiéra nabídla i řadu exkluzivních trailerů vypuštěných v souvislosti s filmem. Diváci tak mohli spatřit jako první výjimečnou ukázkou k dalšímu kingovskému hororu Doktor Spánek, nebo k dramatu Joker.

(Foto: Warner Bros. Pictures) 

Právě Joker byl mimo jiné slavnostně uveden na Filmovém festivalu v Benátkách, který byl zahájen 28. srpna. Snímek obdržel četné ovace a těší se pozitivním ohlasům ze stran kritiků, u nás pak bude k vidění již začátkem října, krátce před Halloweenem. Krom toho však festival v Benátkách nabídl bohatý program s celou řadou snímků, mezi které patří i český počin Nabarvené ptáče. Slavnostní zakončení pak proběhlo již tento víkend.

Vedle Jokera však při premiéře To Kapitola 2 mohli diváci těšit i z prvního teaseru k dalšímu snímku studia DC. A tím jsou Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn). Představila se tu Margot Robbie jako titulní protagonistka a vedle ní byl k vidění i Ewan McGregor coby hlavní záporák Black Mask. Do kin se pak Birds of Prey chystají v únoru příštího roku.

K DC se překvapivě váže i další zpráva. Jak již možná mnozí ví, režisér James Gunn, stojící za vznikem marvelovských Strážců Galaxie, se ujal konkurenčního Sebevražedného oddílu 2. Právě k tomu pak bylo v uplynulých dnech oznámeno obsazení. Vedle výše zmíněné Margot Robbie se tu objeví například Jai Courtney, Idris Elba či Peter Capaldi. Na samotný film si pak fanoušci ještě nějakou dobu počkají, neboť premiéru má stanovenou až na rok 2021.

V první ukázce se pak předvedli i noví Mizerové. V třetím díle této filmové série, pojmenovaném Mizerové navždy, se vrací Will Smith a Martin Lawrence, jako policejní duo Mike Lowrey a Marcus Burnett. Burnett je nyní policejní inspektor a Lowrey prožívá krizi středního věku. Ovšem osud je spojuje opět dohromady, když se na scéně objevuje albánský nájemný vrah, jehož bratra dříve zabili. Mizerové se pak vrátí do kin již začátkem příštího roku.

Nový trailer nabídla i válečná komedie/drama Jojo Rabbit. Tento snímek byl mimo jiné natáčen i v Česku a za jeho vznikem stojí Novozélanďan Taika Waititi, který se zde ujal role Hitlera. Samotný příběh se zaměřuje na mladého chlapce z Hitlerovy armády, který zjišťuje, že jeho matka schovává u nich doma židovskou dívku. Jak to vše dopadne, se u nás v kinech dozvíme až v lednu.

Nyní se však přesuňme na chvíli k seriálům. Jeden takový si pro nás přichystali držitelé Oscarů Alex Gibney a Steven Spielberg a ceny Emmy Geeta Gandbhir a Samuel D. Pollard. Tento šestidílný pořad nesoucí název Why We Hate (Proč nenávidíme) se zabývá tématem nenávisti, která byla vždy nedílnou součástí historie lidstva (od holocaustu po šikanu apod.) a ovlivňuje naše životy více způsoby. Seriál pak bude k vidění na kanálu Discovery v sobotu 13. října.

A na závěr krátce něco z domova. Pražské kino Bio OKO oslaví brzy desáté narozeniny. Právě k této příležitosti proběhne minifestival Deset, který odstartuje ve čtvrtek 12. září a potrvá až do neděle. Budou se zde promítat především filmy se sousedskou tématikou, a tak zde bude k vidění třeba černá komedie Parazit, Okno do dvora, Americká krása či Rosemary má děťátko a podobně.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací