Natáčení tragikomedie Tichý společník: Ondřej Malý se proměnil k nepoznání

Lenka, postava Kláry Issové si zacvičí tai-chi.
 
 
V oblasti Slovácka na Moravě probíhá natáčení filmu Tichý společník, ve kterém se představí celá řada známých herců, jako jsou Ondřej Malý, Boleslav Polívka a Klára Issová. Herci se musí popasovat nejen se smyšleným nářečím, ale i náročnými proměnami.

Spisovatel a režisér Pavel Göbl v těchto dnech natáčí v magickém kraji Bílých Karpat ve Zlínském kraji v okolí Uherského Brodu v malebných vesnicích pod Lopeníkem komedii Tichý společník, která vzniká na motivy jeho stejnojmenné novely, jež se pyšní literární cenou Magnesia Litera a nominací na Cenu Josefa Škvoreckého. Vzhledem k tomu, že se děj odehrává ve slovácké vesnici, čekal na herce úkol, a to naučit se mluvit směsicí slováckého a valašského dialektu, kterou autor sám vymyslel.

Ústřední postavu, která se po letech vrací z Prahy do své rodné vesnice, hraje Klára Issová. Aby herečka svoji roli dokonale zvládla, musela absolvovat několik lekcí tai-chi. Pro diváky nejvýraznějším překvapením bezesporu bude proměna Ondřeje Malého, který se každý natáčecí den svěřuje do péče maskérek, aby z něho vytvořily vesnického podivína a otrapu s dlouhým zanedbaným plnovousem. V dalších rolích se představí Pavel Řezníček nebo Hana Vagnerová či místní neherci.

Premiéra filmu je naplánovaná na léto 2020.

(Fotp: Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací