Natáčení filmu Havel: Aňa Geislerová se proměnila v Olgu Havlovou

Hlavní postavu, Václava Havla, hraje herec Viktor Dvořák.
 
 
Snímek s pracovním názvem Havel, jenž je inspirován disidentskými léty Václava Havla, vstoupil do druhé poloviny natáčení. Ústřední postavu ztvárnil herec Viktor Dvořák. V roli Olgy Havlové uvidíme držitelku pěti Českých lvů Aňu Geislerovou. Tvůrci nyní odhalili, jak proměna známé herečky v manželku Václava Havla dopadla.

Režisér snímku Václav Horák (Domácí péče) měl s obsazením postavy Olgy Havlové jasno hned od začátku. „Aňa Geislerová byla moje instinktivní první volba a o nikom jiném jsem ani neuvažoval, jen jsem doufal, že to se mnou bude chtít dělat. Přišla mi úplně přesná, povahově i typově, zázemím, chováním, životním postojem,“ svěřil se režisér a dodal, že je ze spolupráce s herečkou nadšený a chtěl by jí dát co nejvíce prostoru.

Komediální drama nás provede příběhem, kdy Václav Havel prochází vývojem z úspěšného dramatika přes zakázaného dramatika a bojovníka za lidská práva, až po vůdčí osobnost sametové revoluce. Cílem režiséra je především zachytit život, vztahy a povahu hlavních postav. Dějinné události budou až na druhém místě.

Jak bude Aňa Geislerová jako Olga Havlová vypadat, se můžete podívat na prvních fotografiích z natáčení, které tvůrci filmu odhalili. Premiéra snímku je naplánovaná na léto 2020.

(Foto: Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací