Filmové události #39/19: Na Emmy zabodovala Hra o trůny i Černobyl

Ikonický seriál Přátelé zase oslavil pětadvacáté výročí.
 
 
Na druhou stranu, Taková moderní rodinka odstartovala svou finální řadu. Chystá se i seriálový remake Walker, Texas Rangera s Jaredem Padaleckim v titulní roli. Dále tu pak máme nový trailer k pokračování Ledového království. A Disney se konečně dohodlo se Sonym, Spider-Man zústáva v MCU. Šéf Marvelu, Kevin Feige, se pak pustil i do Star Wars. V novém Batmanovi se zase objeví Jonah Hill. DC, Marvel, Star Wars a mnohem více se chystá oslavit Comic-Con Prague. V neposlední řadě se pak blíží 3Kino.

#39/19

Uplynulý týden se toho ve světě filmu i seriálu událo opravdu hodně, tak se bez delšího zdržování vrhněme do toho. Hned na začátek tu máme televizní ceny Emmy. Ty proběhly minulou neděli a největší úspěch zaznamenala stanice HBO, neboť oceněním vévodil seriál Potvora se čtyřmi vítězstvími, v těsném závěsu pak byl Černobyl. Úspěchy slavila i Hra o trůny, pro kterou toto byla závěrečná tečka po letošní osmé a poslední řadě.

(Foto z: Čenobyl, Hra o trůny)

Ve své době sbírali jednu Emmy za druhou i Přátelé. A právě tento bezesporu ikonický sitcom v tentýž den oslavil své pětadvacáté výročí. Začal se totiž vysílat 22. září 1994 a skončil po deseti řadách v roce 2004. Fanoušci po celém světě tak slavili čtvrtstoletí od uvedení Přátel na obrazovky. Letos však zaznamenal významné výročí i animák Simpsonovi, kterému je už třicet let a je tedy v nejlepších letech, jak by se tak řeklo. Ten však ještě končit neplánuje.

To se ale bohužel nedá říct o komediálním seriálu Taková moderní rodinka. Ten v uplynulém týdnu odvysílal první epizodu své jedenácté a finální řady. Obdobně na tom je i The Good Place, který také před pár dny spustil svou čtvrtou a poslední sezónu. Příští rok tak bude ve znamení odchodů a sbohem.

Brzy se chystá i poslední řada sci-fi seriálu Lovci duchů. Jedna z jeho hvězd, Jared Padalecki má však už zajištěnou budoucnost. Nedávno bylo totiž oznámeno, že se tento dlouhán chopí role Walker Texas Rangera v remaku stejnojmenného westernového seriálu, který proslavil Chucka Norrise.

Legenda praví, že Chuck Norris zhlédl disneyovskou pohádku a nebrečel u toho. Pro nás obyčejné smrtelníky to však bohužel neplatí. Doják bude určitě i Ledové království 2. A právě to nabídlo svůj druhý oficiální trailer, ve kterém odkrylo něco více z příběhu a dobrodružství, které čeká hrdiny Elsu, Annu, Kristoffa a sněhuláka Olafa.

Ještě více však Disney potěšilo fanoušky, když se konečně udobřilo se studiem Sonym a zajistilo tak, že Spider-Man zůstává v MCU. V uplynulých měsících vedly tyto dvě filmová studia spor o pavoučího muže. Disney totiž ustoupilo od původní domluvy, která pro něj znamenala 5 % z podílu ze spidermanovských filmů, a chtělo ho zvýšit na 50%, což se nelíbilo Sonymu. Nakonec se však střetli na půl cesty u 25 % pro Disney, které má jinak i monopol na výdělky z hraček a veškerého fanouškovského zboží s ním spojeného. Kromě toho však ještě ve spojení s MCU bylo oznámeno, že se do tohoto filmového světa oficiálně zapojí i Keanu Reeves, v jaké roli, o tom zatím můžeme pouze spekulovat.

(Foto z filmu: Spider-Man: Daleko od domova)

Šéf Marvelu, Kevin Feige, toho má však v současnosti na starosti více než dost. V uplynulých dnech bylo totiž oznámeno, že kromě MCU bude velet i předaleké galaxii. Feige totiž uvedl, že chystá nový Star Wars film. Detaily však zatím nejsou známy.

Konkurenční Warner Brothers a DC pak chystají nový batmanovský snímek. Titulního hrdinu má ztvárnit Robert Pattinson, minulý týden však k tomu bylo dodáno, že si ve filmu vedle něj zahraje i Jonah Hill, koho, to prozatím zůstává utajeno. Fanoušci hádají, že buď Riddlera (Hádankář) nebo Penguina.

Všechny výše zmíněné franšízy (Hra o trůny, Lovci duchů, Marvel, Star Wars, DC) a mnohem více, pak budou oslavovány na Comic-Con Prague, první akci svého druhu na území našeho hlavního města. Jedná se o klasický Comic-Con, na kterém nebudou chybět tematické akce, besedy s autory, focení s herci ani cosplayeři. Tvůrci již oznámili i pár hostů, hlavní hvězdou má zatím být Ron Perlman známý především coby Hellboy. Celá akce pak proběhne v O2 Universu od 7. do 9. února.

Ještě dříve však, za necelé dva týdny, se můžeme těšit na filmový festival 3Kino. Ten vypukne 10. října a zahájen bude snímkem Černý Mercedes polského režiséra Janusze Majewského v kině Světozor. V průběhu čtyř dnů pak budou k vidění díla jako Pan Jones, Nabarvené ptáče, Železný most, Tiché dotek nebo Staříci a mnohé další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací