Po čem muži touží: Jiří Langmajer se prošel v podpatcích, Anna Polívková padala a trhala punčocháče

Jaké to je, když se muž probudí v ženském těle?
 
 
Spisovatelka Radka Třeštíková se v roce 2018 poprvé představila jako filmová scénáristka. Spolu s režisérem Rudolfem Havlíkem napsala scénář ke komedii Po čem muži touží, ve které se Jiří Langmajer promění v ženu s tváří Anny Polívkové. Na herce čekala spousta zapeklitých a vtipných situací, jako byla například chůze na podpatcích, pády, pleťové masky, bouračky či šílené outfity.

Do ústředních rolí obsadil Rudolf Havlík Annu Polívkovou a Jiřího Langmajera. Oba herci vlastně ztvárňují jednu postavu, protože po smolném dnu a neuváženém přání se Karel (Langmajer) promění v Karlu (Polívková). „Anička byla v podstatě skoro jednoznačná volba v té komediální poloze, myslím si, že tam jsme nemohli lépe volit,“ svěřil se režisér a dodal, že s Jiřím Lagmajerem chtěl vždycky pracovat, protože je pro něho vojín Kouba legendou.

Příběh filmu ani jednoho ze zmíněných herců ani trochu nešetřil. I když je Polívková elegantní ženou s ladnými pohyby, musela přesvědčivě zahrát nemotornou chůzi na podpatcích a nejeden pád. Tvůrci prozradili, že některé natáčecí dny dokonce padala mnohokrát za sebou. Této zkušenosti (i když v podstatně menší míře) nebyl ušetřen ani Jiří Langmajer.

Většina humorných situací je založena právě na tom, že se muž ocitne v ženském těle, a obléknout si punčocháče patří k opravdovým oříškům. Na natáčení těchto scén padlo několik kusů tohoto jemného ženského prádla. Kostymérky v čele s Janou Haresovou ovšem překvapilo, jak šikovně se s trháním a necitlivým oblékáním punčocháčů Polívková popasovala. Nechybí ani nespočet vtipných outfitů, které na sebe herečka jako Karla navlékne. Favoritem štábu jsou trenýrky doplněné lodičkami na vysokém podpatku. Jiřímu Langmajerovi scénář naopak předepsal dopravní nehodu. Samotný akt střetu sice za herce natočil kaskadér, ale následné vylézání okénkem z nabouraného auta ven už Jiří Langmajer absolvoval sám.

Jako šéfredaktorka pánského časopisu se představí i slovenská herečka Táňa Pauhofová. Ta na otázku, zda si myslí, že to mají na světě lehčí muži nebo ženy odpověděla, že si myslí, že v současné době v tom není rozdíl. Ale vyzkoušet si, být na jeden den mužem, by se jí líbilo. Ráda by zjistila, jestli opravdu muži dokáží mít v hlavně chvíli ticho.

Dalších rolí se chopili Matěj Hádek, Jiří Havelka, Lenka Vlasáková, Sara Sandeva, Lucie Polišenská, Andrea Hoffmannová, Oldřich Navrátil, Naďa Konvalinková, Lucie Šteflová, Jakub Volák, Ester Kočičková, Jana Synková, Pavla Tomicová, Jiří Maryško, Dominika Myslivcová, Richard Jaroslav Müller, Evelyna Steimarová, Martin Stránský, Sára Korbelová, Kateřina Klausová a další.

(Foto: CinemArt)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací