Říjen patří všem milovníkům pohádek, tajemna, rychlé jízdy i tvoření

Kráska a zvíře trochu jinak, zkrášlení domova, závody i autorka Šesti vran prahne po naší pozornosti.
 
 
Říjnové nevyzpytatelné počasí nás často inspiruje k tomu, strávit večer ve společnosti knížky v pohodlí a teple domova. Nejnovější nadílka knižních novinek od Albatros Media je pestrá, jak podzimně zbarvené listí. A začneme rychlostí, o které D1 pouze sní. Hrdinové formule 1 – Clark, Fittipaldi, Mansell jsou jasnou volbou všech fanoušků nejrychlejších monopostů. Ponaučení nabízí i Kniha divů o tvůrčím psaní. Opět se vydáme do fantasy světa. Tentokrát o naši přízeň bude usilovat Zjizvený král od autorky bestselleru Šest vran či Disney – Co kdyby… Starý jako čas sám, netradiční ztvárnění známé pohádky. Chybět nebude ani kapka nostalgie. O to se postarají dvě luxusní knihy, a to Harry Potter a Ohnivý pohár – ilustrované vydání a Medvídek Pú – Kniha kouzelných příběhů. Milujete komiksy? Nejen prolistovat můžeme souborné vydání komiksové klasik Indián Umpa-pa. Dokonce si budeme moci naplánovat zútulnění bytu, a to pomocí titulů Domov plný nápadů a Krásné Vánoce. Opomínat se nesmí ani láska. Tu najdeme v knize Kapka štěstí v ranní kávě. Strach a husí kůži nám na těle vykouzlí Hra na nikdy. Pro děti je určena roztomilá zvířecí pohádka Vánoční příběhy: Snížek.

Kniha divů

Autor: Jeff VanderMeer

Anotace:

„První plně ilustrovaná kniha o tvůrčím psaní na světě. Geniální, neskutečná, inspirující!“

Kniha divů by se také dala nazvat biblí začínajících i pokročilejších spisovatelů. Nabízí komplexní pohled a rady týkající se stylu, struktury a metodologie tvůrčího psaní, doplněné komentáři od slavných a úspěšných autorů ze světa fantastiky i mimo něj. Získáte cenné rady, jak strukturovat příběh, mistrně vystavět zápletku či rozvinout děj. Naučíte se budovat charakteristiku postav a tvořit svoje nové, zcela originální literární světy.

Cena: 499 Kč

Žánr: poznání, vzdělání

Počet stran: 384

Rozměry: 177×254 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 03. 10. 2019

Zjizvený král

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

„Zkroť své démony – nebo jim dej to, co chtějí! Dlouho očekáváná novinka od autorky bestselleru Šest vran.“

Na oslabených hranicích Ravky se shromažďují nepřátelé. Král Nikolaj Lantsov by měl dokázat nemožné – naplnit prázdné pokladnice, získat spojence a zastavit zkázu, která zemi hrozí. V jeho nitru však den ode dne sílí démon, který může zničit vše, co už mladý panovník vybudoval. Nikolaj a větrostrůjkyně Zoja se proto vydávají na riskantní cestu. Podaří se jim najít lék na královu tajemnou chorobu? Pokud ne, hrozí, že Ravka padne.

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti, YA fantasy

Počet stran: 424

Rozměry: 160×235 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 03. 10. 2019

Disney – Co kdyby… Starý jako čas sám

Autor: Liz Braswell

Anotace:

„Co kdyby na Zvíře uvrhla kletbu Bellina matka?“

Belle ztratila svou matku, když byla ještě malá. Žije jen s otcem v chudém provinčním městečku, ze kterého touží uniknout a objevovat svět. Pak se Belle stane zajatkyní hrozivého a zlostného Zvířete a všechny ostatní starosti musí odsunout stranou. Na hradě Zvířete se Belle dotkne očarované růže a mysl jí zaplaví obrazy matky, o které si myslela, že ji už nikdy nespatří. Ještě podivnější však je, že v těch vidinách je matka krásnou čarodějkou, která zakleje Zvíře i jeho hrad.

Cena: 349 Kč

Žánr: literatura pro dívky, fantasy pro děti

Počet stran: 408

Rozměry: 140×208 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 07. 10. 2019

Medvídek Pú – Kniha kouzelných příběhů

Autor: kolektiv

Anotace:

„Poznej sílu přátelství s Medvídkem Pú!“

V této knize najdete čtyři kouzelné příběhy. První je o Púově hře na dobré skutky, druhý o tom, jak se postarat o ztracené káčátko, třetí nám radí, že je vždycky lepší odpouštět, a čtvrtý příběh je o tom, jak se má chovat dobrý kamarád.

Cena: 329 Kč

Žánr: humor pro děti, obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 192

Rozměry: 195×260 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 14. 10. 2019

Harry Potter a Ohnivý pohár – ilustrované vydání

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Čtvrté dobrodružství Harryho Pottera v ilustracích Jima Kaye!“

V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Cena: 549 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 464

Rozměry: 210×248 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 14. 10. 2019

Indián Umpa-pa

Autor: René Goscinny

Anotace:

„Souborné vydání komiksové klasiky“

Představte si místo nepoddajné galské vesničky a římské říše v době antiky francouzskou loď u břehů Ameriky v 18. soletí. Na palubě není Asterix ani Obelix, ale rytíř Hubert z Listového Těsta. Ten se nerozvážně vypraví na břeh do divokých hvozdů a samozřejmě padne do rukou indiánů. Má však štěstí. Je totiž zajat Umpa-Pou, nejudatnějším bojovníkem z udatného kmene Čoječojeů, a svérázná dobrodružství této nesourodé dvojice mohou začít!

Cena: 499 Kč

Žánr: humor pro děti, komiks

Počet stran: 192

Rozměry: 216×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 14. 10. 2019

Domov plný nápadů

 

Autor: Lucie Dvořáková

Anotace:

„Vkusné projekty do interiérů i exteriérů“

Využít starou věc nebo odpad a přetvořit ho v něco krásného je výzva a krásný cíl. Vylepšete si podle projektů z této knihy svůj domov, nechte se inspirovat podrobnými návody s fotopostupy a pomocí vlastní invence ozvláštněte své bydlení doslova za pár korun. Základ každého projektu totiž tvoří buď přírodniny, nebo opotřebované předměty, nad kterými jiní už dávno zlomili hůl.

Cena: 299 Kč

Žánr: dům a byt, hobby – ostatní, řemesla

Počet stran: 120

Rozměry: 210×270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 14. 10. 2019

Vánoční příběhy: Snížek

Autor: Holly Webbová

Anotace:

„Vánoční příběh, který zahřeje, od světové autorky oblíbené i u nás.“

Bel pociťuje obavy z Vánoc, které má strávit u babičky ve starém domě. Dům je to krásný, ale zároveň trochu strašidelný. Jednou Bel v zahradě spatří kočku. Sleduje její stopy a náhle se ocitá v minulosti. Zde potkává stejně starou Charlotte, dívku z viktoriánských časů. Charlottina malá sestra Lucy je velmi nemocná. Charlotte hledá jejího kocoura Snížka a doufá, že opětovné shledání s milovaným mazlíčkem může Lucy pomoci k uzdravení. Ale kocourek není nikde k nalezení a čas se krátí…

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro dívky, příběhy dětí, příběhy o zvířatech

Počet stran: 160

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 21. 10. 2019

Hra na nikdy

Autor: Jeffery Deaver

Anotace:

„Musí hrát, nebo zemřou. První díl série s Colterem Shawem.“

Colter Shaw se živí jako lovec odměn. V Silicon Valley se právě snaží najít zmizelou ženu, jejíž stopy vedou k neblaze proslulé videohře Našeptávač. Je možné, že se nějaký šílenec pokouší převést hru do života? Pokud ano, unesená dívka je na nějakém odlehlém místě a musí se pokusit přežít s pomocí pěti náhodně zvolených předmětů… Shaw se ocitá uprostřed zběsilé hry – a snad i právě proto si příliš pozdě uvědomí, že i z něj se stala kořist.

Cena: 399 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 392

Rozměry: 130×205 mm

Nakladatelstvi: Domino

Datum vydání: 24. 10. 2019

Hrdinové formule 1 – Clark, Fittipaldi, Mansell

Autor: Roman Klemm

Anotace:

„Svět formule 1 v osudech Clarka, Fittipaldiho a Mansella. „Povinná četba“ pro fanoušky nejrychlejších monopostů.“

Geniální Skot Jim Clark, který v 60. letech ovládl dění na světových závodních okruzích. Emerson Fittipaldi, první z představitelů „brazilské vlny“ talentů. A do třetice ke všemu odhodlaný Angličan Nigel Mansell, který v cestě za svým snem neváhal riskovat zdraví i veškeré finance. Jedinečné osudy těchto tří skutečných hrdinů formule 1 jsou poutavě popsány známým motoristických novinářem Romanem Klemmem. Nechybí ani příběhy dalších osobností kolem dráhy a spousta zajímavých a dosud málo známých informací.

Cena: 890 Kč

Žánr: sport & tuning

Počet stran: 376

Rozměry: 240×330 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 28. 10. 2019

 

Kapka štěstí v ranní kávě

Autor: Agnes Martin-Lugand

Anotace:

„Můžeme být šťastní, když lžeme sami sobě?“

Hortense žije v Paříži a je vášnivou učitelkou tance. Veškerý svůj čas tráví v tanečním studiu a také v malém podkrovním bytě, kde prožívá velmi intenzivní románek s ženatým mužem. Domnívá se, že je šťastná, až do chvíle, kdy jí osud přichystá klopýtnutí. Hortense je donucena zastavit své zběsilé pracovní tempo a najednou vidí svůj život v jiném světle.

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román

Počet stran: 416

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 31. 10. 2019

Krásné Vánoce

Autor: Svatava Vašková

Anotace:

„Vytvořte si doma vánoční atmosféru, která bude mít šmrnc!“

Užijme si společně magické období od adventu do silvestra! Foodblogerka Coolinářka spojila své síly se známými blogerkami a instagramerkami a vznikla kniha plná DIY nápadů, receptů a kouzelné atmosféry. Každý si zde najde to své. Nechybí recepty na tradiční i netradiční vánoční jídla a cukroví, ale také inspirace ze zahraničních kuchyní. Stejně tak návody a tipy, jak dekorovat svůj dům či byt, originálně zabalit dárky, či si vyrobit vlastní vánoční ozdoby.

Cena: 369 Kč

Žánr: dům a byt, tradice, zvyky, obyčeje, moderní kuchařky

Počet stran: 176

Rozměry: 200×252 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 31. 10. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací