Finišuje natáčení filmu Havel: Viktor Dvořák obětoval pro roli Václava Havla své dlouhé vlasy

Viktor Dvořák a jeho herecká proměna.
 
 
Režisér Slávek Horák neúnavně pracuje na filmu Havel, který je inspirovaný divokými disidentskými léty Václava Havla. Natáčení dramatické komedie se nachází ve své druhé polovině a blíží se ke konci. Představitel ústřední postavy Viktor Dvořák pro roli obětoval nejen spoustu času.

Aby Václava Havla ztvárnil co nejpřesněji, nepodcenil držitel Thálie svoji přípravu. “Četl jsem, díval jsem se na záznamy, ptal jsem se lidí, kteří Václava Havla zažili. Taky jsem doma přes léto ráčkoval,” svěřil se Dvořák. Ale to není ani zdaleka vše. Někteří herci před natáčením nabírají svaly či kila a jiní zase hubnou. Viktor Dvořák se svěřil do rukou kadeřníků a pro roli obětoval své dlouhé vlasy, které si nejprve nechal narůst. Ve snímku je totiž Havel zachycen jak s bohatým účesem během disidentských let, tak i nakrátko ostříhaný při svém pobytu ve vězení.

Premiéra filmu v českých kinech je naplánovaná na 16. července 2020.

(Foto: Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací