Leo, Ryan a Emma slaví: Které hvězdy mají v listopadu narozeniny?

Tento měsíc se urodil obzvlášť velký počet talentů!
 
 
Jste zvědaví, kolik letos bude Leonardu DiCapriovi? Víte, že dva herci z Avengers mají narozeniny ve stejný den, a kteří to jsou? Nebo která filmová partnerka Ryana Goslinga byla starší než on? Tušili jste, že Demi Moore a Jodie Foster jsou stejně staré? Uhodli byste, kolik je Jamie Lee Curtis? V tomto článku se všechno dozvíte…

 

Matthew McConaughey se letos stal padesátníkem (4.11.). Jeho fanoušci se na něj můžou těšit již brzy v novém filmu Guye Ritchieho po boku Hugha Granta a Colina Farrella. Zazářil v Klubu poslední naděje, seriálu Temný případ, či v Interstellaru a Tichu před bouří. V obou posledních snímcích si s ním zahrála Anne Hathaway, která slaví 12. listopadu 37. narozeniny. Ke slávě jí pomohl Deník princezny, ale Oscara si vysloužila za Bídníky. V příštím roce se na ni můžeme těšit například v rodinné komedii o čarodějkách, kde si zahraje po boku Stanleyho Tucciho, se kterým už ostatně pracovala na Ďábel nosí Pradu. Zajímavostí je, že tam Tucci poznal také Emily Blunt, aniž by věděl, že z ní jednou bude jeho švagrová. Tucci má narozeniny o den dříve, tedy 11.11., a bude mu 59 let. Zahrál si také například v Hunger Games a Pevném poutu. 5. listopadu se dočkal 51. narozenin Sam Rockwell, který jako herec pracoval již na víc jak stovce projektů (například Sedm psychopatů, Iron Man 2, Zelená míle), největší popularity se ovšem těší po získání Oscara za Tři billboardy kousek za Ebbingem. Jeho fanoušci se na něj mohou těšit v očekávaném Králíčkovi Jojo.

Olga Kurylenko se 14. listopadu zařadí do klubu čtyřicátnic. Původem ukrajinská herečka to dotáhla až na Bond girl. V budoucnu se na ni můžeme těšit třeba v The Courier s Garym Oldmanem. Adam Driver, kterému bude 19. listopadu 36 let, si zahrál ve Hvězdných válkách, Patersonovi, BlacKkKlansman, a momentálně září s výše zmíněnou Scarlett v Manželské historii z produkce Netflixu. Přejeme vše nejlepší také Dannymu DeVitovi, který oslaví 17. listopadu 75 let.

(Foto z filmů: Ticho před bouří, Stážista, Dívka ve vlaku, Johnny English znovu zasahuje, BlacKkKlansman)

Tato dvojice se spolu ukázala už ve třech různých filmech: Bláznivá, zatracená láska, Gangster Squad – Lovci mafie a La La Land. Ano, je to Emma Stone s Ryanem Goslingem. Emma je držitelkou Oscara a nedávno zazářila v oceňované Favoritce, ovšem zopakovala si i mnohem oddechovější roli v pokračování Zombieland: Rána jistoty. 6. listopadu má 31. narozeniny. Miláček fanynek Ryan je o 8 let starší a slaví o 6 dnů později. Ani on nezahálí, úspěch měl s Blade Runnerem 2049 i s loňským Prvním člověkem. Do srdcí žen se však jistě nejvíc zapsal Zápisníkem jedné lásky, kde tvořil pár s Rachel McAdams, která bude mít 41. narozeniny 17. listopadu. Měli bychom ji vidět v pokračování Sherlocka Holmese i Doctor Strange. V jeho prvním dílu si zahrála také Tilda Swinton, která díky svým výrazným rysům dostala role také v Letopisech Narnie, Constantinovi, či Přežijí jen milenci. Získala ale také Oscara za drama Michael Clayton. 59. narozeniny slaví 5. listopadu. Další, kdo si zahrál v Doctor Strange a má nezaměnitelný obličej, je dánský herec Mads Mikkelsen. Je známý také z Honu, seriálu Hannibal či akčního snímku Polar od Netflixu. 22. listopadu se dočká 54. narozenin.

Ve stejný den budou sfoukávat svíčky také dva kolegové z Avengers: Scarlett Johansson (oslaví 35) a Mark Ruffalo (52. narozeniny). Scarlett, kromě toho, že už léta boří ankety o nejatraktivnější i nejlépe placené herečky, není na role moc vybíravá. Ráda potěší své fanoušky ve sci-fi (Ostrov), komedii (Holky na tahu), dramatu (Ztraceno v překladu), ale samozřejmě i komiksovém snímku, jakým bude Black Widow, plánovaný na příští rok. Mark je za svou slávu vděčný Hulkovi, ale rozhodně se neztratil ani v Podfukářích nebo v Prokletém ostrově vedle Leonarda DiCapria. A právě on je dalším oslavencem, kterému gratulujeme ke 45. narozeninám, které bude mít 11. listopadu. Každý ho má jistě rád v jiném filmu, protože řádka jeho rolí je pořádně dlouhá a málokdy s volbou sáhl vedle. Revenant Zmrtvýchvstání, Vlk z Wall Street, Počátek, Chyť mě, když to dokážeš, nebo naposledy Tenkrát v Holywoodu. Leonardo je takřka sázka na jistotu a my se těšíme na každý další jeho snímek.

(Foto z filmů: La La Land, Noční hra, Mrtví neumírají, Lucy, Podfukáři 2)

Třináctého listopadu se Gerard Butler stane padesátníkem. Proslavil se jak rolemi drsňáků (300: Bitva u Thermopyl), tak si ho oblíbily divačky v romantických komediích (P.S. Miluji Tě). O rok víc bude mít Owen Wilson (18.11.), který se v tomto žánru také dočkal velkých úspěchů, například ve filmech Nesvatbovi nebo Marley a já. Nejednou se sešel s Benem Stillerem, například ve filmech Noc v muzeu a Zoolander. Stiller oslaví 30. listopadu 54. narozeniny. 

Nyní si připomeneme dámy, které už mají největší popularitu za sebou, ale nejeden divák je má spjaté s nějakou srdcovou rolí z nezapomenutelného snímku dětství či dospívání. Svého času byla královnou romantických filmů, například Lásky přes internet, Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu, Město andělů… Řeč je o Meg Ryan, která 19. listopadu oslaví 58. narozeniny. Goldie Hawn nejvíc vynikla ve Smrt jí sluší a v Klubu odložených žen. 21. listopadu se dočká 74. narozenin. 64 let bude mít 13. listopadu Whoopi Goldberg, herečka natolik výrazná, že její tvář těžko zapomeneme, i když na plátně nejvíc zářila před skoro 30 lety. Především pak v Sestře v akci, ale také v romantickém Duchovi. Tam si zahrála s Demi Moore. Ta proslula i svou rolí ve Striptýzu a G. I. Jane, 11. listopadu jí bude 57 let, stejně jako Jodie Foster o 8 dnů později. Po boku Anthonyho Hopkinse v Mlčení jehňátek to dotáhla na Oscara. S filmem Halloween má každý divák spjatý tyto dva pojmy: Michael Myers a Jamie Lee Curtis. Nebude tomu jinak ani příští rok, kdy má přijít do kin další pokračování. Gratulujeme Jamie k 61. narozeninám, které slaví 22. listopadu.

A ještě zabrousíme mezi seriálové herce. Někteří z nich se sice uplatnili i u filmu, ale největšího úspěchu často dosáhli díky jedné legendární roli. Pro Katherine Heigl (41. narozeniny 24.11.) to byla doktorka Izzie Stevens v seriálu Chirurgové, pro Christinu Applegate (48. narozeniny 25.11.) “Melounek”, dcera Ala Bundy. Calista Flockhart (55. narozeniny 11.11.) je spjata s právničkou Ally McBealovou, Kaley Cuoco (34. narozeniny 30.11.) známe jako Penny v Teorii velkého třesku, David Schwimmer (53. narozeniny 2.11.) je navždy Rossem z Přátel a Jonny Lee Miller (47. narozeniny 15.11.) roky bavil fanoušky jako Sherlock Holmes v Elementary. Shailene Woodley vynikla v oceňovaných Sedmilhářkách, jinak je také známá z Hvězdy nám nepřály, a své 28. narozeniny slaví 15. listopadu. A pana Božského ze Sexu ve městě jsme si nechali nakonec: na Chrise Notha si mohou jeho fanynky připít 13. listopadu, kdy mu bude 65 let. 

(Foto z filmů: Útok z hlubin, Zoolander No. 2, Je prostě báječná, Vrahouni, Série Divergence: Aliance)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací