Bauer, Cihlář, Havelka, Jeřábek a Prokop představili satirický seriál Drbu Vrbu

Pětice herců divadla Vosto5 odhaluje pravou i levou pravdu o lobbistickém soukolí české politiky.
 
 
Internetová televize Mall.tv je bohatší o nový seriál, a to Drbu Vrbu, který nás zavede do útrob vrby, kde se schází pětičlenný supertajný kabinet prognóz, jenž řeší úkoly s označením „neřešitelné“ týkající se politických otázek české kotliny.

Internetovou satiru představila originálním způsobem pětice herců divadla Vosto5, která svolala večerní schůzi. Ondřej Bauer, Ondřej Cihlář, Jiří Havelka, Tomáš Jeřábek a Petr Prokop okomentovali nejen politickou situaci, ale připravili si i hudební vložku a neodmyslitelné obložené chlebíčky. Setkáním přítomné hosty provedl historik Martin Franc.

„Předpokladem dobré politické satiry je to, že se nebojí, což Drbu Vrbu rozhodně splňuje. Divák se při jejím sledování baví, než si neuvědomí, jaká je realita. Ta je taková, že politická satira sice může vznikat a svobodně se šířit, ale čím dál častěji naráží na situace, kdy se právě skutečnému politickému a společenskému dění nebezpečně blíží. Stále ale věřím, že právě nadsázka a nadhled jsou prostředky, které můžou přispívat ke kultivaci veřejného prostředí,“ přiblížil osmidílný politicko-satirický pořad kreativní producent Milan Kuchynka.

(Foto: Mall.tv)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací