Filmové události #45/19: Pixar zkoumá duši, Doctor Strange zase paralelní světy

Co vše si přichystal uplynulý týden?
 
 
Třeba trailer k nové pixarovce. V ukázce se představil i The Invisible Man. S klipem pak přišli i Mizerové navždy. Chystaný Batman s Pattinsonem má nové přírůstky v obsazení. Na druhou stranu Marvel oznámil, že seriál Loki bude přímo provázán s pokračováním Doctora Strange. Legendární James Dean zase bude digitálně oživen pro nový film. V Praze se pak chystá Severský filmový podzim.

#45/19

Animační studio Pixar už před nějakou dobou oznámilo, že na příští rok chystá nový snímek nesoucí název Soul, což česky znamená duše. A jak bylo potvrzeno v prvním traileru, přesně tu se chystá tento animák prozkoumat. Má to být takový vhled do lidské duše, což je vlastně příhodné, vzhledem k tomu, že jednou z předchozích pixarovek je film V hlavě. Tvůrci se zkrátka rozhodli projít si člověka od hlavy až k patě. Soul se pak chystá do kin již příští červen.

V další ukázce z minulého týdne se pak představil i thriller The Invisible Man. V zásadě se jedná o remake snímku Neviditelný z roku 1984. V hlavních rolích se pak objeví například Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen nebo Aldis Hodge a další. V kinech pak tento film uvidíme, nebo spíše neuvidíme začátkem března 2020.

Do třetice tu pak máme druhý trailer k vysoce očekávanému pokračování krimi komedie Mizerové. Třetí díl s titulem Mizerové navždy po zhruba šestnácti letech opět spojuje Willa Smitha a Martina Lawrence. Na tuhle nesourodou dvojku, která bude zase v akci, se můžeme těšit už v polovině ledna.

Je to již nějaká doba, co byl oznámen Batman s Robertem Pattinsonem v titulní roli. Poslední informace byly takové, že ve snímku objeví i Zoë Kravitz a Paul Dano jako Catwoman a The Riddler. Nejnovější zprávy však potvrdili, že se k hereckému obsazení připojili Colin Farrell jako The Penguin a Andy Serkis coby Alfred Pennyworth, Batmanův věrný sluha. Do role komisaře Gordona pak byl obsazen Jeffrey Wright. Info ohledně děje však zatím nebylo prozrazeno.

Kde je DC je i Marvel, který též přišel s novou informací. A ta se týká chystaného seriálu Loki, který má sledovat dobrodružství stejnojmenného oblíbeného záporáka v podání Toma Hiddlestona. Jak však bylo potvrzeno, pořad, který bude jinak k vidění na Disney+, bude přímo propojen na plánovaný druhý díl Doctora Strange nesoucí název Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Film má být uveden do kin v květnu 2021, seriál pak někdy předtím, pravděpodobně začátkem stejného roku.

A teď taková kuriozita. Kdo je James Dean tuší nejspíš každý, jak zemřel taktéž. Co byste však řekli na to, že se tato hvězda vrátí na plátna kin. Ano, je to tak, digitálně upravená verze Jamese Dean, pětašedesát let po jeho smrti. Navíc v jedné ze dvou hlavních rolí. Jedná se o film z konce vietnamské války Hledá se Jack.

Na závěr pak něco málo z domova. V Praze zanedlouho, tedy konkrétně ve čtvrtek 14. listopadu, odstartuje letošní ročník Severského filmového podzimu. Ten letos nabídne čtyřiadvacet snímku z Norska, Švédska, Dánska, Finska, Islandu a Litvy. Z Litvy bude i zahajovací film Byl tady Saša o adoptovaném nezvládnutelném dítěti a jeho rodičích. Snímky pak budou k vidění ve dvaadvaceti českých kinech, v Praze například v Lucerně. Celý festival potrvá do 19. listopadu.

(Úvodní foto z filmu Byl tady Saša, Soul)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací