Filmové události #48/19: Je tu nový klip ke Star Wars

A spousta dalších trailerů.
 
 
Star Wars představily krátké video se scénou z nadcházejícího filmu. Trailer pak nabídl spin-offový seriál k pořadu Živí mrtví. Další ukázka se vztahuje k válečnému dramatu The Last Full Measure. Mimo to pak bude Jennifer Lopez oceněna na filmovém festivalu ve Palm Springs. V Praze zase proběhl Festival outdoorových filmů. A v neposlední řadě se české Sedmikrásky Věry Chytilové umístili na významném seznamu BBC.

#48/19

Vánoce už se pomalu blíž a s tím i poslední epizoda hvězdné ságy Star Wars. Devátý díl, údajně uzavírající novodobou trilogii, nese podnázev Vzestup Skywalkera a do kin se chystá krátce před svátky. V uplynulých dnech pak tvůrci nabídli krátký klip z toho očekávaného snímku, ve kterém figuruje hlavní hrdinka Rey a prozradil také trochu z děje.

Klasický trailer pak nabídl spin-off k seriálu Živí mrtví. Pořad nese podtitul World Beyond. Mnoho detailů zatím není známo, jisté je pouze, že první desetidílná řada by měla odstartovat již v příštím roce.

Další ukázka z minulého týdne se pak vztahuje k válečnému dramatu The Last Full Measure. Zde se představí například Samuel L. Jackson, Sebastian Stan, Christopher Plummer, Bradley Whitford, Jeremy Irvine či Ed Harris a mnozí další. Do kin se pak chystá začátkem příštího roku.

Jennifer Lopez je bezesporu hudební i hereckou divou, objevila se ve snímcích jako Krásná pokojská, Smím prosit, či aktuálně ve Zlatokopkách. Právě díky tomu bude tato latinskoamerická kráska oceněna na filmovém festivalu v Palm Springs, který se uskuteční v lednu příštího roku. Právě zde bude na zahajovacím gala večeru uctěna tzv. Spotlight Award.

Když už je řeč o festivalech, tak Praha je jich v poslední době poměrně plná. V uplynulém týdnu tu proběhlo završení již sedmnáctého ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Snímky mohli zájemci vidět v kině Ústřední knihovny v pátek 29. listopadu a v sobotu 30. listopadu, kdy byl MFOF slavnostně zakončen.

A na závěr pak taková zajímavost. Český film Sedmikrásky, režisérky Věry Chytilové, se umístil v top desítce na žebříčku stanice BBC, který sledoval sto nejlepších filmů režírovaných ženami. Sedmikrásky se tu ocitly na šestém místě a předběhly tak i Oscarem oceněné dílo Kathryn Bigelow Smrt čeká všude. První místo pak zaujalo romantické hudební drama Piano, režisérky a scenáristky Jane Campion.

(Úvodní foto: MFOF, Znovu ve hře – STX Entertainment) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací