Prosincové narozeniny v Hollywoodu: Kdo slaví na konci roku?

Kolikátých narozenin se dočká Brad Pitt, Jared Leto či Julianne Moore?
 
 
Prosinec není jen o Vánocích, někdo v tento měsíc slaví také své narozeniny. Filmovým hvězdám asi nehrozí, že by oslavu kvůli svátečnímu shonu nějak zanedbaly. Až si budete na vánočních trzích vychutnávat svařák nebo punč, třeba si připijete na některého ze svých hollywoodských oblíbenců. Víte, kolik bude Bradu Pittovi či Ralphu Fiennesovi? Tipnete si správně, kdo z dvojice Woody Allen a Anthony Hopkins je starší? Uhodnete, kterému oslavenci bude 103 let? Odpovědi najdete v článku…

 

Hned první den tohoto měsíce oslavil Woody Allen své 84. narozeniny. Oblíbený režisér, scénárista a herec je aktivní i navzdory vysokému věku, jak dokazuje jeho poslední film Deštivý den v New Yorku, který měl premiéru letos. Držitel čtyř Oscarů si získal srdce fanoušků filmy jako Annie Hallová, Tajemná vražda na Manhattanu, Vicky Cristina Barcelona, a především díky svému typickému humoru: “Ve svém životě lituji jedině toho, že nejsem někdo jiný.” 1. prosince slavila také Zoë Kravitz, dcera Lennyho Kravitze, a to 31. narozeniny. Nejvíce respektu si získala díky minisérii Sedmilhářky a momentálně pracuje na novém Batmanovi, kde bude představovat Catwoman.

O den později slavil “Charlieho andílek” Lucy Liu své 51. narozeniny. Herečka čínského původu se zapsala do povědomí díky seriálu Ally McBealová, účinkovala také v Jak prosté a Kill Bill. 3. prosince oslavila půvabná blondýnka Amanda Seyfried 34. narozeniny. Známe ji z Mamma Mia!, Protivný sprostý holky a Bídníci. Ve stejný den slaví Julianne Moore. Uhodli byste, že bude příští rok už šedesátnicí? Všestranná herečka září v každém žánru, ať už je to snímek jako Pořád jsem to já, Hannibal, nebo Kingsman: Zlatý kruh nebo Big Lebowski. Tam si zahrála s Jeffem Bridgesem, který se 4. prosince stal sedmdesátníkem. Ten se také nezalekne filmu žádného žánru, ať už je to sci-fi Tron, komiksový Iron Man nebo drama Král rybář. V Big Lebowski se objevil také Steve Buscemi, slavící 13. prosince 62. narozeniny. Je to sice herec vedlejších rolí, ale s nezapomenutelnou tváří. Jeho vykulené oči neodradily režiséry Jima Jarmusche, Woodyho Allena či bratry Coenovy, kteří mu pomohli se proslavit.

Mladých talentů tento měsíc moc neslaví. Rozhodně mezi ně ale patří Nicholas Hoult, který je oceňovaným talentem už od dětství, kdy si zahrál po boku Hugha Granta v Jak na věc. Později se objevil v sérii X-Men nebo Šílený Max: Zběsilá cesta. Letos se stal třicátníkem. O rok víc bude mít 14. prosince Vanessa Hudgens, která se vrcholu slávy nejspíše už dočkala v době popularity Muzikálu ze střední, nyní se objevuje většinou v projektech Netflixu.

Už 85. narozeniny slaví letos Judi Dench, která se narodila 9. prosince, a je vždy za elegantní dámu. Britská herečka natáčí stále jeden film za druhým, ať už jsou to role v sérii o Jamesi Bondovi, Vraždě v Orient expresu, Báječném hotelu Marigold, nebo chystaném muzikálu Cats. Ve stejný den slaví Kirk Douglas, slavný Spartakus a otec Michaela Douglase, neuvěřitelné 103. narozeniny. Gratulujeme! A 9. prosince slavil i John Malkovich, který bude mít “pouhých” 66 let. Proslavil se díky filmům O myších a lidech, Nebezpečné známosti a V kůži Johna Malkoviche. I nyní pracuje přibližně na pěti projektech ročně a nebrání se ani seriálům.

(Foto z filmů: Šílený Max: Zběsilá cesta, The Princess Switch, Příběh špionky, Red 2, Otcové a dcery)

Jennifer Connelly bude mít 12. prosince 49. narozeniny. Zazářila v Čisté duši, za kterou dostala Oscara, a dále v Requiem za sen či Hulkovi. Ve stejný den se stane sedmdesátníkem Bill Nighy, nezapomenutelný díky snímku Láska nebeská, který patří mezi nejoblíbenější vánoční snímky. V romantických komediích se vyskytuje často (Lásky čas), ale objevil se i v Pirátech z Karibiku, Harrym Potterovi a Underworldu. 13. prosince slaví 52 let Jamie Foxx. Oscarový herec jde z role do role, diváky zaujal ve filmech Ray či Nespoutaný Django, a i nyní má rozpracovanou celou řadu slibných projektů.

Millu Jovovich čekají 17. prosince 44. narozeniny. Hereččinými nejznámějšími rolemi zůstávají ty z Pátého elementu a série Resident Evil. Vdala se za oba režiséry těchto filmů, nejdříve za Luca Bessona, pak za svého současného muže Paula W. S. Andersona a momentálně čekají třetí dítě. 17. prosince se dočká narozenin také Bill Pullman, bude mu 66 let. Můžeme ho znát ze Dne nezávislosti, romantické komedie Zatímco jsi spal, nebo z oceňované minisérie The Sinner. 

Brad Pitt, který je stále považován za jednoho z nejatraktivnějších herců, slaví 56. narozeniny, a to 18. prosince. Vyjmenovávat jeho slavné role by zabralo celý článek, podívejme se tedy spíše na to, co připravuje do budoucna: Chystá se World War Z 2 a šušká se, že by měl hrát v novém filmu Damiena Chazella. O den později čekají 39. narozeniny Jakea Gyllenhaala, nejspíš ho znáte ze Zkrocené hory nebo Den poté. Zajímavě vypadá jeho nadcházející projekt Rio s Benedictem Cumberbatchem. Jeho sestra Maggie je také úspěšnou herečkou. 20. prosince bude Jonahu Hillovi 36 let. Je také známý spíše z vedlejších rolí, jako ve Vlkovi z Wall Street, Moneyball, ale letos se představil také jako scénárista a režisér s Devadesátkami. 

Samuel L. Jackson bude mít 21. prosince 71 let. I když se nikdy nedočkal Oscara, má za sebou přes 180 rolí a tímto číslem rozhodně nekončí. Rád spolupracuje třeba s Tarantinem, nezalekne se ani komiksového snímku. 28. prosince má narozeniny Denzel Washington, a to 65. Tento pán vzbuzuje velký respekt, a není tedy divu, že hraje především v akčních krimi, ale je to i skvělý dramatický herec. Jeho talent mu vynesl dva Oscary. Z jeho rozsáhlé kinematografie doporučujeme snímky Let, Training Day a Equalizer. 

Schindlerův seznam, Anglický pacient, Předčítač, Grandhotel Budapešť… Kdopak bude slavit 57. narozeniny? Ano, Ralph Fiennes, má je 22. prosince. Uznávaný herec se nám představí příští rok třeba ve snímku The King’s Man. Jude Law je dalším charismatickým Britem, který slaví, dočká se 29. prosince 47. narozenin. Můžeme ho znát ze snímků Na dotek, Talentovaný pan Ripley, nebo minisérie Mladý papež, a fanoušci Sherlocka Holmese se můžou těšit na další pokračování. Jared Leto bude také slavit, a to 48. narozeniny 26. prosince. Zpěvák a herec zaujal jako Joker v Sebevražedném oddílu, vysloužil si i Oscara za Klub poslední naděje. Švédská herečka Noomi Rapace se 28. prosince stane čtyřicátnicí, můžeme ji znát například z Promethea, 7 životů a švédské verze Muži, kteří nenávidí ženy. Jen si připomeneme, že ve stejný den by se dožil 97 let Stan Lee, který nás loni opustil.

Poslední den v roce bude oslavencem Anthony Hopkins, který se dočká 82. narozenin. Jeho výkon v Mlčení jehňátek je legendární, ale snímky jako Okamžik zlomu nebo Seznamte se, Joe Black také stojí za to, ani komiksového Thora se nezalekl. Má za sebou už přes 130 rolí a stále pracuje na nových projektech, takže se ještě máme na co těšit.

(Foto z filmů: Tenkrát v Hollywoodu, Sejmi prezidenta, Oslněni sluncem, Sebevražedný oddíl, Noomi Rapace)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací