Zakleté pírko: Prince Vítka hraje Petr Urban, pro kterého je role první velkou filmovou zkušeností

Práci s kordem, jízdu na koni i dlouhé vlasy předepsal scénář mladému herci.
 
 
Zakleté pírko, tak zní název nové české pohádky Zdeňka Trošky, která je v kinech sice oficiálně k vidění od 2. ledna 2020, ale během adventu a svátků ji mohli kluci a holky zhlédnout v rámci celé řady předpremiérových projekcí. Ústřední role zakletého prince Vítka se chopil začínající herec, student Petr Urban, pro kterého byla tato pracovní nabídka první velkou filmovou zkušeností. Jeho lásku, krásnou a odvážnou Aninku ztvárnila Anastasia Chocholatá, se kterou se Urban znal již před natáčením.

Během natáčení na zámku Veltrusy jsme Petra Urbana zastihli v honosném modrém kostýmu a dlouhé kudrnaté paruce. „Kostým je skvělý. Je moc pohodlný a ani není těžký. Hraje se v něm dobře,“ prozradil Urban a dodal, že ke svým poměrně dlouhým vlasům má přidělané příčesky, díky kterým mu během filmování netáhlo na krk. Herec se dále svěřil, že před natáčením absolvoval lekce jízdy na koni a ve škole se učil zacházet s kordem. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací